De gamle kan endnu

Søndag, 26. august 2012
af Redaktion
I årevis spøgte idéen om at lade Olsen Banden mødes en sidste gang. I 1998 blev planen omsider til virkelighed i form af ”Olsen Bandens sidste stik”
Foto: Nordisk Film
Foto: Nordisk Film

Filmen, der blev den 14. og sidste med de tre oprindelige hovedrolleskuespillere havde premiere hele 17 år efter seriens nummer 13. Reelt er det dog kun Kjeld, der er havnet på plejehjem. Benny arbejder i et taxafirma, mens Egon har tilbragt de mange år på en psykiatrisk afdeling for kriminelle.

Sagnomspundne dokumenter
Da Egon skal interviewes til et tv-program, får hans to gamle venner imidlertid øje på ham, og banden genforenes.
En mystisk kuffert, der indeholder de sagnomspundne Wandenberg-dokumenter, er ankommet til Danmark og ifølge departementschef Hallandsen (Bjørn Watt-Boolsen) fra Justitsministeriet skal disse destrueres for enhver pris. Først skal han dog have fingre i kufferten, og til det formål er Egon i hans øjne det perfekte redskab.

Se listen over de mange Olsen Banden film her

Et festligt punktum
Undervejs i løjerne byder filmen også på et glædeligt gensyn med flere andre af de figurer, der har sat deres præg på filmserien og en del af komikken udspringer naturligvis af senilitet. Eksempelvis er Bennys slidte amerikanerbil erstattet af en ramponeret handicapbus med plads til Kjelds kørestol.
For flere af de medvirkende blev filmen deres sidste. Men alle yder deres ypperste og får dermed sat et festligt punktum for et af dansk films mest populære kapitler.

Sy Yvonnes fine kjole til Barbie

Deltag i vores mange konkurrencer her