Det er skønt at have børnebørn

Tirsdag, 10. juli 2012
af Ole V. Hansen
Helle har virkelig oplevet modgang. Hendes mand blev ramt af en hjerneblødning, før han fyldte 30, og hun mistede sin eneste søn i en bilulykke. Men humøret har hun i behold, og børnebørnene synes hun er Danmarks bedste bedste.
Fotos: Torkel Dyrting
Fotos: Torkel Dyrting

Familie Journal har mødt Helle på stranden ved færgelejet på Avernakø, hvor hun morede sig med de mindste børnebørn, Alexander på fem år og Karoline på fire.

De elsker at være sammen med mormor, men er endnu for små til at forstå, at det for os andre er ubegribeligt, at 65-årige Helle trods livslang modgang stadigvæk er parat til at række en hjælpende hånd til hver og én, der trænger.

For dem er hun jo bare "Danmarks bedste bedste". Hvad der da også højt og tydeligt stod i den mail, som Alexander - nok med ført hånd - sendte os.

Læs også historien om Laila, der ligeledes er nomineret til "Danmarks bedste bedste"

KENDER DU "DANMARKS BEDSTE BEDSTE"?

Skriv ind og fortæl, hvorfor netop din farmor eller mormor har fortjent titlen som "Danmarks bedste bedste".

Skriv til bedste@familiejournal.dk eller til Greta Johannsen, Familie Journal, Postboks 420 0900 Kbh. C.

Mistede sin søn
Derimod kan fætter Lars på 21 år personligt skrive under på, at farmor - det er Helle til ham og hans to år yngre lillebror Mads - i sin livsbagage bærer på sorger så store, at de kan tvinge selv den stærkeste i knæ.

Ikke blot mistede de ved en bilulykke deres far - og Helle sin eneste søn. Hun har også måttet klare småt og - ikke mindst - stort på slægtsgården, "Gulmosegaard", siden hendes nu afdøde mand ramtes af en hjerneblødning, dagen før han fyldte 30.

Kender du Danmarks bedste bedste? Se her, hvad man kan vinde...

Gør aldrig forskel
Helles datter, Sonja, som efter sønnens død er Helles eneste barn, kan fortælle om, hvordan det er Helle meget magtpåliggende ikke at gøre forskel på sine børnebørn.

- Min 11-årige bonusdatter, Cecilie, som min mand bragte med ind i vort ægteskab, er lige så meget hendes barnebarn som Ulriks og mine fællesbørn. Her i foråret inviterede hun endda Cecilie med på sin drømmeferie til Grønland.

- Så slap jeg jo for at rejse alene, forsvarer Helle sig, men kan ikke dække over, at hun og Cecilie i den grad faldt pladask for hinanden første gang, de mødtes. Cecilie fik som bare fireårig lov til at tage færgen helt alene for at være sammen med sin "nye bedstemor".

- Cecilie kalder mig nu ikke mormor. Hun har jo én i forvejen - fra sin fars første ægteskab. Men sjovt nok sker det, at hun siger farmor. Sådan hørte hun jo sine fætre sige. Og så gjorde Cecilie det også helt automatisk.

Se vores andre konkurrencer her...