Dramaer i skæl og panser

Onsdag, 7. april 2010
af Redaktion
Tag med BBC og Familie Journal til krybdyrenes og paddernes verden

Køb BBC-filmene her

Afslutningen på David Attenboroughs levende billedværk om krybdyrenes og paddernes verden holder den forrygende standard:
I afsnittet "Sofistikerede slanger" skal vi bl.a. med den nordamerikanske skovklapperslange på jagt. Vi skal se en pyton sluge en hel gazelle. Og vi skal opleve, hvordan cobrahanner kæmper om hunnerne efter klokkeklare "spilleregler" om ikke at bruge deres dødelige gifttænder mod hinanden.
I finalen med titlen "Pansrede kæmper" er vi i skildpaddernes og krokodillernes verden. Se, hvordan Galapagos' kæmpeskildpadder trods deres bombastiske skjolde alligevel formår at parre sig. Og oplev rørende scener med den ellers nok så respektindgydende brillekaiman i rollen som omsorgsfuld mor. Planetens koldblodige liv gemmer på masser af overraskelser. Og Attenborough er mand for at få dem frem i lyset.

Af Johan Isbrand
Foto: BBC

HER KAN FILMENE KØBES

Dvd'en kan købes sammen med bladet fra mandag 12. april. Den forhandles i kiosker, hos købmænd, supermarkeder og tankstationer.
Følgende større kæder sælger BBC-serien sammen med Familie Journal: Bilka, Føtex, A-Z, SuperBest, SPAR, Løvbjerg, Kiwi, Hydro Texaco, Shell, Statoil, 7-eleven og DSB kiosker.
14 dage efter at filmene har været til salg i butikkerne, kan de købes i vores shop.
Hvis du har spørgsmål om køb af dvd'erne, kan du skrive til bbc@familiejournal.dk.
For hjælp til køb af BBC-film via nettet: Ring 72 34 22 34 tirsdag og torsdag mellem kl. 9.30 og 11.30.

BBC-SERIEN TIL ABONNENTER
• Hvis du allerede holder Familie Journal, har du fået et brev om, at hele BBC-serien kan købes for 744 kr. (inkl. forsendelse). Du skal blot tage brevet med, når du vil købe BBC-filmene på de relevante udsalgssteder.

• Hvis du endnu ikke er abonnent, kan du tegne et abonnement her - og samtidig sikre dig hele BBC-serien ved at bede om et girokort via tlf. 7234 2051 eller bbc@familiejournal.dk (skriv "girokort" i emnelinjen, tak). Pris for et 13 ugers abonnement inklusiv hele BBC-serien er 1.140,50 kr.

Fakta om filmene
Engelske fortæller og forfatter David Attenborough retter i "Koldblodigt eventyr" fokus mod en gruppe fascinerende dyr, der gennem millioner af år har overlevet istider og katastrofer og den dag i dag er mere talrige end pattedyr og fugle: planetens krybdyr og padder.
Underlægningsmusikken af David Poore og Ben Salisbury sørger for den rette stemning i de fem afsnit fordelt på to dvd'er. "Koldblodigt eventyr", "Planternes verden", "Livet i underskoven" og "Naturens største vidundere" består sammenlagt af 17 udsendelser på i alt syv dvd'er.
Går du glip af en eller flere, kan hele serien købes her


PRISER
Blad: 28,50 kr.
Dvd: 42,00 kr.
I alt: 70,50 kr.

Læs stort interview med David Attenborough
Læs om den BBC-første serie her