Dronning farmor

Tirsdag, 31. juli 2012
af Ole V. Hansen
Hun er vores alle sammens dronning Margrethe II, men blandt sine fem børnebørn er monarken slet og ret: farmor! Og de fem prinser og de tre prinsesser spiller en større og større rolle for dronningen.

Ingen var i tvivl om, at såvel dronningen som prinsgemalen var lykkelige den sene augustdag i 1999, da deres yngste søn gjorde regentparret til bedsteforældre for første gang. I dag kan majestæten glæde sig over, at prins Joachim og prinsesse Marie også har gjort hende til farmor for både femte og ottende gang.

Og mon ikke hun er ekstra stolt over, at prins Joachim og prinsesse Marie opkaldte deres førstefødte efter prins Henrik?

Kronprinsesns første
Kronprinsens familie er også blevet forøget med tvillingerne Vincent og Josephine, men det var jo prins Christian Valdemar Henri John, der kom til verden den 15. oktober 2005, som denne families første. Og hvordan man end vender og drejer det, er det af alle dronningens børnebørn især lille prins Christian, de fleste danskeres øjne vil hvile på.

Som kronprinsparrets ældste søn skal han jo engang efterfølge sin far på tronen og bære navnet Christian XI. Og vi skulle kende denne vores hendes majestæt svært dårligt, hvis hun ikke under drengens opvækst vil hviske sønnesønnen mangt et godt råd i øret.

Se det store galleri med dronningen og hendes børnebørn her: