En ny idé hver dag

Mandag, 19. maj 2014
af Anne Kjøge, foto: Torkel Dyrting
Tvillingerne Rune og Andreas vil ikke kaldes nørder. De er ikke desto mindre virkelig gode til at programmere, få ideer - og til at spille klaver.

Populære artikler på familiejournal.dk

Hørt fra børnOpskrift på chokoladekage til fødselsdagSødt ophæng med ugler til barnevogn

Født med et minuts mellemrum

Rune og Andreas Mehlsen er påfaldende ens. Folk har svært ved at kende dem fra hinanden, og det kommer der pudsige forviklinger ud af.

For eksempel gik Andreas op i Expert, da elektronikkæden reklamerede med gratis gavekort. Han stod i kø og fik et, og senere på dagen tog Rune også af sted for at hente et.

- Jeg kunne ikke overbevise ekspedienten om, at jeg ikke allerede havde været der, siger Rune. Først da han havde tømt sin pung for legitimation og endda fundet et fotografi af begge brødre, måtte manden i forretningen tøvende overgive sig.

Læs også: Udekaffe med Lis Sørensen

Fagbøger i julegave

- Begge er for tiden ved at overveje deres videregående uddannelser.

- Det skal være noget med programmering, det har vi jo nærmest fået ind via modermælken, indskyder Rune og afbrydes af et rungende nej fra sin mor, Rikke. Hun er uddannet ergoterapeut, og når hun skal være helt ærlig, er hun faktisk mere stolt af sine sønners åbne og imødekommende sind, end hvad de er i stand til ved hjælp af et tastatur på computeren. Men det ændrer ikke ved det faktum, at hun og faderen René måtte henvende sig på DTU - Danmarks Tekniske Universitet - og bestille fagbøger om programmering, allerede da deres sønner gik i 7. klasse. Bøgerne var nemlig det eneste, de ønskede sig i julegave.

Læs også: Hanne-Vibeke Holst vil ikke såre andre

- I 6. klasse begyndte vores interesse for programmering for alvor, og vi blev hurtigt helt vilde med at udvikle computerspil. Men jeg vil ikke kalde os for nørdede. Jeg tror ikke, man kan være så kreativ, hvis man sidder foran en computer hele dagen, siger Andreas.

Opfandt Wordbase

Tvillingernes far, René Boyle, er en af Danmarks dygtigste krydsords-kontruktører, og efter et møde i Aller Media, som blandt andet udgiver Familie Journal, opstod idéen om et strategisk ordspil.

- Vores far kom hjem en sen, regnfuld torsdag, og ved middagsbordet snakkede vi om hans møde. En af vores gamle idéer dukkede op, og vi begyndte at tegne. Hen under midnat havde vi opfundet Wordbase i sin spæde form, fortæller Rune.

Læs også: Felix Smith skal være far (igen)

Rune og Andreas har allerede programmeret flere computerspil, og rekordhurtigt fik de konstrueret en prototype.

Wordbase blev udgivet i App Store op mod jul sidste år, og i løbet af blot tre måneder var over 120.000 mennesker i gang med spillet, og så langt væk som i Australien er det blevet et kæmpe hit.

Husk også at se den skægge video øverst i artiklen, hvor Rune og Andreas spiller omvendt-klaver!