En verden af vidundere

Onsdag, 12. maj 2010
af Redaktion
Glæd dig til en fejende, flot finale på vores store BBC-samleserie
De forrygende formationer af sandsten i de nordamerikanske ørkener er ifølge indiansk mytologi onde mennesker, der er blevet forvandlet til sten som straf
De forrygende formationer af sandsten i de nordamerikanske ørkener er ifølge indiansk mytologi onde mennesker, der er blevet forvandlet til sten som straf

Køb BBC-filmene her

I næste uge kan du købe dvd'en "Naturens største vidundere" sammen med dit blad. I denne sidste perle i rækken af naturoplevelser tager David Attenborough os med rundt til de steder, hvor planetens grundmateriale udfolder sig allersmukkest for øjnene af os.

Også når det
handler om de helt
store linjer i naturen,
er David
Attenborough en
engageret og
begejstret fortæller

Atypisk afslutning
Den absolut sidste i vores række af BBC-film er på flere måder en lidt atypisk afslutning på de mange ugers oplevelser.
Undtagelsesvis er der tale om en enkeltstående film, som ikke er en del af nogen serie.
Og nok skal vi som altid en tur verden rundt med David Attenborough som guide. Men for en sjælden gangs skyld har tv-legenden ikke selv forfattet manuskriptet. Først og fremmest skiller "Naturens største vidundere" sig dog ud ved at handle meget lidt om dyr og planter og i stedet retter søgelyset mod det råmateriale, som vores klode er skabt af, og som er grundlaget for dens varierede udbud af liv.
Ikke desto mindre er det en uendelig smuk og fascinerende rejse, der nok kan tage pusten fra de fleste.

Af Johan Isbrand
Foto: BBC

HER KAN FILMENE KØBES

Dvd'en kan købes sammen med bladet fra mandag 17. maj. Den forhandles i kiosker, hos købmænd, supermarkeder og tankstationer.
Følgende større kæder sælger BBC-serien sammen med Familie Journal: Bilka, Føtex, A-Z, SuperBest, SPAR, Løvbjerg, Kiwi, Hydro Texaco, Shell, Statoil, 7-eleven og DSB kiosker.
Tre uger efter at filmene har været til salg i butikkerne, kan de købes i vores shop.
Hvis du har spørgsmål om køb af dvd'erne, kan du skrive til bbc@familiejournal.dk
BEMÆRK: Ny telefontid: For hjælp til køb af BBC-film via nettet:
Ring 72 34 22 34 mandag mellem 12.30 og 14.30 og torsdag mellem kl. 9.30 og 11.30.

BBC-SERIEN TIL ABONNENTER
• Hvis du allerede holder Familie Journal, har du fået et brev om, at hele BBC-serien kan købes for 744 kr. (inkl. forsendelse). Du skal blot tage brevet med, når du vil købe BBC-filmene på de relevante udsalgssteder.

• Hvis du endnu ikke er abonnent, kan du tegne et abonnement her - og samtidig sikre dig hele BBC-serien ved at bede om et girokort via tlf. 7234 2051 eller bbc@familiejournal.dk (skriv "girokort" i emnelinjen, tak). Pris for et 13 ugers abonnement inklusiv hele BBC-serien er 1.140,50 kr.

Fakta om filmene
Engelske BBC samt fortæller og forfatter David Attenborough nærstuderer i "Livet i underskoven" en gruppe dyr, der omfatter 97 procent af klodens dyrearter, men som ofte er så små, at man ikke bemærker dem: de hvirvelløse dyr.
Underlægningsmusikken af Ben Salisbury og David Poore sørger for den rette stemning i de fem afsnit fordelt på to dvd'er. "Koldblodigt eventyr", "Planternes verden", "Livet i underskoven" og "Naturens største vidundere" består sammenlagt af 17 udsendelser på i alt syv dvd'er.
Går du glip af en eller flere, kan hele serien købes i vores shop

Læs interview med David Attenborough