Endelig lov til adoption

Mandag, 2. marts 2009
af Greta Johannsen, Foto: Torkel Dyrting
På trods af at Charlotte var sund og rask udover sin PCO, så vurderede speciallægerne, at hun muligvis ville dø tidligt. Derfor fik hun i første omgang ikke lov at adoptere.
Foto: Torkel Dyrting
Foto: Torkel Dyrting

Charlotte er en af de mange kvinder, der er født med PCO. En hormonforstyrrelse, der betyder, at hun har svært ved at blive gravid. Charlotte fik nej til adoption den 17. august 2006 og i september 2006 fortalte Charlotte i Familie Journal om sin kamp for at blive mor. Men allerede i oktober skete det usandsynlige: Charlotte blev godkendt til adoption.

Masser af undersøgelser
En afrikansk prinsesse blev Charlotte og Carstens lille adoptivdatter kaldt på børnehjemmet i Soweto. Alberte hedder hun på dansk, og vidunderet er seks måneder. Men Charlotte har ikke glemt de kampe og den sorg, hun og Carsten har været igennem. - Jeg har tit tænkt på, om de politikere, der laver reglerne, er klar over, hvad adoptivforældre går igennem."Bør ikke godkendes" stod der på min speciallægeerklæring dengang i 2006. Jeg blev undersøgt på kryds og tværs på grund af min hormonsygdom, fortæller Charlotte.

I fuldt vigør, men alligevel dømt syg
Jeg var overvægtig og havde insulinresistens på grund af PCOS. Det blev i erklæringen til, at jeg havde diabetes og var i risikozonen for at dø tidligt. At Charlotte ellers var sund og rask og arbejdede som social- og sundhedsassistent på et plejehjem og senere blev privat dagplejemor, havde medlemmerne i Adoptionssamrådet ikke taget med i beregningerne. Charlotte fortsatte dog sin kamp. - Den 21. oktober 2006 sagde adoptionsnævnet ja og ændrede samrådets afgørelse: Vi kunne endelig blive forældre.

Fik deres lille prinsesse
Sådan gik det til, at Charlotte og Carsten forlod Snave i november sidste år. De sad i et fly i 18 timer med et billede af deres kommende datter i hænderne, for de skulle hente deres datter: Alberte på fire måneder. - Da vi kom frem til børnehjemmet i Soweto, blev vi placeret i en sofa, og så lagde de Alberte i vores arme. Vi blev forældre den 10. november, og der findes ingen ord, der kan beskrive, hvor glade, vi var. En helt almindelig familie, omsider, men Charlotte har stadig et stort ønske: Jeg vil gerne have, at andre mennesker skal se på Alberte og vores familie og sige: Hvis hun kunne, så kan vi også.

Af Greta Johannsen

LÆS OGSÅ:

Hun nyder at hjælpe
Laura er et rigtigt ønskebarn
Se mere om PCO på Pcoinfo