Et kys efter firmajulefrokosten: I dag er Vibe og Jørgen et par

Tirsdag, 20. november 2018
af Johan Isbrand Foto: Søren Lamberth
Vibe var enke og Jørgen fraskilt, da de for 20 år siden begge deltog i Citroën Center Birkerøds julefrokost. Det sidste, Vibe var på udkig efter, var en livsledsager. Men Jørgens afskedskys sidst på aftenen fik hende til at skifte mening, og siden har de været et par.
Firmajulefrokosten bragte Vibe og Jørgen sammen

Vibe Østerby Hansen var den ene af kun tre kvinder, der deltog i Citroën Center Birkerøds julefrokost den 11. december 1998 i selskab med 17 mandlige kolleger. At det lige blev den nu 68-årige Jørgen Puggaard Hansen, der vandt hendes hjerte, kan man således tilskrive enten held, charme eller begge dele. Og så var han i øvrigt med sit eget udtryk ”den mest ledige” af selskabets herrer.

En partner var dog det sidste, Vibe, som nu er 77 år, var på udkig efter på det tidspunkt.

– Jeg havde slet ikke gjort mig tanker om den slags. To år tidligere var min mand, Kai, uden varsel af nogen art død under en løbetur og efterlod mig med tre børn, der kun lige var blevet voksne, og et fælles firma, fortæller hun og hentyder til, at hun og Kai sammen havde drevet Østerby Biler i Holte.

Læs også: Richard Ragnvald reddede min jul

Året efter tragedien fik Vibe job hos Citroën, hvor hun således havde været ansat i halvandet år, da julen stod for døren. Jørgens forbindelse til arbejdspladsen har til gengæld foreløbig varet siden 1966, hvor han kom dertil som lærling.

– Jeg havde bestemt lagt mærke til Vibe, når jeg gik rundt på værkstedet, kiggede på bilerne og udså mig dem, jeg drømte om selv at eje. Og jeg fik også snart et godt øje til hende. Hun var jo en sød og frisk pige, husker Jørgen.

Læs også: Kærlighed på kollegiet blev til børn og bryllup

Samme bus hjem

Den omtalte julefrokost startede i Nyhavn. Herfra sejlede deltagerne til Trekronerfortet, hvor selve julefrokosten blev holdt. Ved tilbagekomsten blev det til et lille værtshusbesøg. Og senere samme aften fulgtes Vibe og Jørgen ad Købmagergade til Nørreport for at tage bussen hjem.

– Vi havde ikke festet voldsomt igennem og var begge rimelig ædru. Jeg bar Vibes net med skiftesko, og da jeg på det tidspunkt boede i Kokkedal, og Vibe i Nærum, kunne vi tage den samme bus hjem, fortæller Jørgen.

Da Vibe rejste sig for at stå af i Nærum, greb han imidlertid spontant chancen og gav hende et hastigt kys, som ramte hende lidt vilkårligt ved siden af munden. Det var tilsyneladende netop, hvad der skulle til.

– Det var uventet og kom faktisk som et chok for mig, men jeg kunne konstatere, at det føltes rart. Og efterfølgende har jeg mange gange tænkt, at det alligevel var fantastisk, at et enligt, kejtet kys kunne have så stor virkning, siger hun.

Anne og René Vinding mødtes også til en julefrokost. Læs deres historie her

Hektisk december

Jørgen var ikke sen til at følge op på sin tilnærmelse. Den følgende dag ringede han til Vibe og foreslog, at de drak en kop kaffe sammen.

– Det var meget romantisk, husker Vibe om stævnemødet.

Herefter gik det stærkt. Allerede få dage efter, da Jørgen skulle til andespil med sin datter Anita, 43 år, havde han Vibe med og fik dermed præsenteret datteren for sin nye kærlighed.

Det næste store spørgsmål var dog, hvad Vibes børn, Charlotte, Christoffer og Claus – nu henholdsvis 47, 45 og 43 år – ville sige til, at deres mor igen havde mandligt selskab i sit liv.

– Charlotte har åbent indrømmet, at det var lidt mærkeligt for hende, da hun en dag kiggede forbi, og Jørgen var på besøg. Men de har alle kun været glade på mine vegne over, at jeg havde mødt en sød mand, fortæller hun.

– Det var i det hele taget en hektisk december, og inden den var omme, havde hele min omgangskreds mødt Jørgen. For først holdt vi vores årlige juletamtam i forsamlingshuset 1. juledag med 20-30 familiemedlemmer. Og nytårsaften blev det vennernes tur til at få nysgerrigheden styret.

Læs også: Anne glemte aldrig sin ungdoms kærlighed

Ti børnebørn i alt

Siden sin skilsmisse tre år tidligere havde Jørgen haft lejlighed i Kokkedal, mens Vibe i et års tid havde boet i den lejlighed i Nærum, hvor parret nu bor sammen.

– Efter et halvt år som kærester blev vi enige om at flytte sammen. Der var ingen grund til at betale to huslejer, husker Jørgen.

Parret har i alt 10 børnebørn – to på Jørgens side og otte på Vibes.

– Hvert andet år, når vi holder juleaften sammen med min datter Charlotte, hendes mand, børn og svigerforældre, er vi kun ni omkring bordet. De øvrige år er mine sønner og deres familier også med, og så er vi dobbelt så mange. Jørgens datter fejrer altid jul hos sine svigerforældre, fortæller Vibe.

Læs også: Dansktop bragte Henning og Alice sammen

Vibematic i aktion

I 2004 gav Vibe og Jørgen hinanden deres officielle ja på Holte Rådhus, og i september 2017 kunne de fejre kobberbryllup.

Både privat og arbejdsmæssigt har Vibes liv altid drejet sig om biler. Hendes seneste job var hos Alfa Romeo i Nærum, hvor hun var ansat i tre år frem til 2003 og så gik på efterløn. At hun ikke længere har lønarbejde er dog på ingen måde ensbetydende med, at hendes aktivitetsniveau er gået ned.

– Jeg laver masser af frivilligt arbejde og er blandt andet med i Sankt Lukas Stiftelsens udgående hospiceteam. Vi besøger mennesker, der enten er på hospice eller er syge nok til at kunne komme det. Jeg gør med andre ord en forskel for folk, der ikke længere synes, det er sjovt at leve, fortæller Vibe, som oven i sine mange gøremål tillige er vinterbader.

Desuden har Vibe i 20 år arbejdet for Lions Søllerød, som blandt andet arrangerer julemarked med gløgg, æbleskiver, julemand og musikalsk besøg af Vedbæk Garden. Indtjeningen går til velgørende projekter i nærområdet og ude i verden.

– Jørgen har givet mig kælenavnet Vibematic og spørger mig af og til drillende, hvilket program jeg står indstillet på, siger hun.

– Vi går ikke til så mange julefrokoster i dag, som vi har gjort. Og dem, min arbejdsplads arrangerer, er jeg stort set holdt op med at deltage i. Dels føler jeg, at min kvote for fest og farver er opbrugt, og dels foregår det som regel inde midt i byens pulserende natteliv og i en periode, hvor gaderne vrimler med voldsomt berusede mennesker.

- Jeg bryder mig simpelthen ikke om det. Men julefrokosten for 20 år siden er jeg lykkelig for, at jeg var med til, siger Jørgen og sender sin hustru et kærligt smil.

Læs også: Lars Stryg holdt jul der, hvor højtiden begyndte