Familie Journal på arbejde i Djurs Sommerland

Fredag, 16. juni 2017
af Maja Lorentzen, Foto:
Djurs Sommerland var et af sommerens højdepunkter for mig, da jeg var barn. Nu skal jeg besøge parken igen 
– ikke som gæst – men som ferieafløser. Heldigvis under kyndig vejledning af seniormedarbejder Emil Mortensen.
Familie Journal styrer forlystelser i Djurs Sommerland
Jeg styrer panelet uden problemer. Et tryk på en knap, og traktoren ved indgangen kører ud på en tur gennem Bondegårdsland. Et tryk på en anden knap, og den næste traktor kører frem fra udgangen til indgangen. I Bondegårdsland er det ikke kun bondemanden, der får lov til at køre traktor – faktisk kan alle børn få lov, alt imens forældrene sidder på bagsædet. – Er I klar til at køre traktor? Kør nu pænt, formaner jeg de to børn, der står forrest i køen. Djurs Sommerland er ikke den eneste forlystelsespark, Familie Journal har besøgt. Læs også om vores tur til Korsbæk på Bakken her. De sætter sig ind på forsædet, mens mor og far kravler ind på bagsædet. Jeg sætter traktoren i gang – og vinker, som skulle de af sted på flere ugers ferie. – Det kører bare for dig! siger Emil imponeret.
Faktisk kører det så godt, at han lader mig være alene, imens han tjekker, om vi kan prøve at styre Den Vilde Hønsejagt bagefter. En smule angstprovokerende er det, for tænk, hvis der går noget galt? Det var med selvsikkerhed, at jeg gik ind i parken. Jeg kender den så godt efter at have tilbragt mange af min barndoms somre her. Og jeg troede, at det bare var at trække i et håndtag, når man styrer en forlystelse.

De tre S'er i Djurs Sommerland

Jeg lærte dog hurtigt, at det handler om meget mere end det. Man skal have øjne i nakken og et strålende humør, uanset vejret og uanset antallet af gæster. Seniormedarbejder Emil Mortensen oplærer nye medarbejdere og superviserer kollegerne i temalandet Bondegårdsland – alt imens han selv styrer forlystelser og underholder gæsterne. Her kan store som små hjælpe bondemanden med at male korn i kornmøllen, køre traktor og ryste mælk til milkshake. Se også videoen om Familie Journals tur til Disneyland Paris Parken er netop åbnet, og vi står klar. Det regner her til formiddag, og der er ikke mange besøgende endnu, men både gæster og medarbejdere er i højt humør. Vi styrer kornmøllen. Emil fortæller mig ivrigt om, hvordan forlystelsen virker, og hvad der er vigtigt at have for øje. Fordi selv om det skal være sjovt og hyggeligt, så er det ikke det allervigtigste. – Ejendomsmæglerne arbejder med de tre B’er: Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed. Vi arbejder med de tre S’er: Sikkerhed, sikkerhed, sikkerhed.

Frække frøer

Grønne frøer hopper op og ned i en cirkel og kvækker løs. I hver frø er der to sæder. Jeg styrer endnu en gang knapperne, og Emil tjekker seler. Da vi har kørt frøerne et par ture, kommer han ind til mig bag panelet. – Skal vi drille dem lidt? spørger han med et glimt i øjet. Ved siden af mig er en slange med et håndtag. Emil drejer på håndtaget, og der lyder hvin fra frøerne. Frøen i midten, som de andre hopper rundt om, begynder pludselig at sprøjte med vand. Forældrene ler hjerteligt. Hvis du er vild med forlystelser, er du nødt til at se videoen af den her kugleskøre én af slagsen Emils vagt er ved at rinde ud, og jeg efterlader ham med et løfte om at komme og hilse, næste gang jeg er på besøg i parken. Der er ingen tvivl om, at det at styre forlystelser er et arbejde, man skal have lyst til, og at det er udfordrende og sjovt. Det har været en lærerig dag, og det har været spændende at se lidt ind bag kulisserne i den forlystelsespark, jeg ellers mente at kende så godt. Læs hele historien i Familie Journal i uge 24

Familie Journals medarbejdere som sommervikarer

Denne artikel er den første, Familie Journal bringer hen over sommeren, hvor bladets journalister har været sommervikarer et sted i landet.

Du kan glæde dig til at læse om, hvordan vi alle bliver udfordret - på den ene eller anden måde.