Familien får de store følelser frem i fodboldhelten

Tirsdag, 8. juli 2014
af Johan Isbrand, foto: Gregers Overvad
Den tidligere fodboldstjerne, nuværende fodboldagent og ikke mindst ekspert på skærmen under TV 2's dækning af VM er udpræget familiemenneske.
En læskende og frisk sodavandsis er Niclas Jensens foretrukne til de sommervarme dage
En læskende og frisk sodavandsis er Niclas Jensens foretrukne til de sommervarme dage

Den tidligere fodboldhelt Niclas Jensen har et særdeles blødt punkt, når det gælder børnene Alexander, 14, Mille, 11, og Andreas, 6, som han har sammen med hustruen Kristine:

- Situationer, der involverer mine børn, er altid dem, der fremkalder de største følelser: Når min søn falder mig om halsen og siger, han elsker mig. Eller når mine tre børn laver ting sammen. Som forælder bliver man oprigtig glad, når de formår at hygge sig sammen som søskende, siger 39-årige Niclas, der under hele VM i fodbold fra Brasilien har kunnet opleves på skærmen som en del af TV 2's eksperthold.

Claus Elming har også boltret sig som sportsvært på skærmen. Her kan du læse lidt om ham

Stort at blive far

Også Niclas' triste øjeblikke er nøje knyttet til børnenes ve og vel:

- Det er den værste situation for enhver forælder, når ungerne har problemer. Når det gælder mobberi, har vi heldigvis været forskånet for de virkelig grimme oplevelser. Men bare det at læse om børn, der har det dårligt eller bliver misrøgtet, kan være ret hårdt.

- Hvis jeg skal udpege de øjeblikke, der har været mit livs største, kommer jeg da heller ikke uden om mine børns fødsler. Det har været kæmpestort hver gang, og det er jo i grunden underligt, at noget, der er så almindeligt og næsten alle mennesker beskåret, kan være så fantastisk. Man har ingen idé om, hvad det vil sige, hvis man ikke selv har stået i situationen.

Ordentlige værdier

Niclas må i det hele taget betegnes som familiemenneske med stort F, og når man spørger, hvem der er hans forbillede, involverer svaret hverken fodboldspillere eller andre sportsstjerner, men derimod en mand, der på flere måder står ham nær:

- I takt med at jeg er blevet ældre, er jeg nået frem til, at det er min far. Han voksede op under små kår og måtte forlade skolen tidligt for at arbejde. Men på trods af, at han ikke var privilegeret rent materielt, var han i stand til at være en sød fyr og et ordentligt menneske. Og det er de værdier, jeg selv er blevet opdraget med.

Vi er nået til finaleugen i VM, og i TV 2's VM-studie i Odense supplerer Niclas og andre gæve fodboldskikkelser som Flemming Povlsen og superligatræner Niels Frederiksen den tidligere supermålmand Peter Schmeichel, der som kransekagefigur og gennemgående vært binder trådene sammen.

Is for sportsmænd

- Det foregår primært om aftenen, og det kommer oven i mit almindelige arbejde som fodboldagent på fuld tid i firmaet Pro XI, så alt i alt er der fuld knald på og rigeligt at se til. Tv-arbejdet var dog mere hektisk i begyndelsen af VM end nu, hvor finalen nærmer sig. Og det er heldigt nok, for samtidig er det lige nu højsæson for det arbejde, vi laver som fodboldagenter, siger han og sigter til, at det såkaldte transfervindue netop nu er åbent, hvilket muliggør, at fodboldspillere kan købes og sælges klubberne imellem.

Men det er også sommer. Og Niclas er sports- og sundhedsmenneske helt ned til sit valg af is:

- En Kæmpe Læske er en dejlig is og en, der vækker minder. Og så er den lidt frisk i smagen og mindre usund end en flødeis. Ikke sådan forstået, at jeg aldrig nyder sådan en, for det kan jeg sagtens finde på ved den rette lejlighed. Men jeg er ikke tidligere sportsmand for ingenting.

Har du en fodboldfan i familien? Du kan lære at sy din egen klaphat her

Mit røde kort

Ikke overraskende har den gamle helts mest pinlige minde også med fodbold at gøre:

- Måske var det ikke decideret pinligt, men det er en historie, der har været skrevet en masse om, og som jeg den dag i dag jævnligt må høre for. En hændelse, som jeg havde det virkelig skidt over på det pågældende tidspunkt: Under en EM-kvalifikationskamp mod Spanien i 2007 fik jeg det røde kort tidligt i 1. halvleg og måtte forlade banen. Vi endte dog med kun at tabe kampen med et enkelt mål, så i bund og grund kunne det nemt være gået en hel del værre, fastslår Niclas Jensen.

Du kan stadig nå det inden VM-finalen: Få opskriften på en lækker fodboldkage her