Farvel til Rosora

Torsdag, 22. oktober 2009
af Redaktion
Josephine Gravesen og Casper Pedersen, som vandt DR-programmet ”Min italienske drøm”, ønsker ikke at købe den bed and breakfast, som var præmien. Ifølge Josephine har projektet været en økonomisk dødssejler fra start. - Prisen er alt for høj, siger hun
Foto: Torkel Dyrting
Foto: Torkel Dyrting


Af Jannie Øberg

I de seneste uger har Josephine Gravesen og Casper Pedersen vendt hver en sten for at finde pengene og ikke mindst svaret på, om de skulle fortsætte med at drive Casa danese. Den lille bed and breakfast i den italienske bjergby Rosora var præmien i DR's realityprogram "Min italienske drøm".
- Hvis vi tager de fire værelser i betragtning, som er vores primære indtægt, og sammenholder det med husets pris, kan vi umuligt forrente de tre millioner kroner, vi skal for at leve af det. Vi er derfor begge nødt til at have et arbejde ved siden af, og så forsvinder alt det personlige og hjemlige ved Casa danese. Og hvad er så egentlig pointen ved at fortsætte, spørger Josephine, der har blogget på familiejournal.dk i de seneste måneder.

En økonomisk dødssejler
- Vi nægter at give så mange penge for et hus med så mange mangler. Blandt andet skal der lægges et helt nyt tag. Og så bliver vi i øvrigt beskattet 60 % af præmiesummen på 120.000 euro, selv om det er penge, der er brugt på huset og ikke nogen, vi har fået i hånden, siger en ærgerlig Josephine.

Drømmene fortsætter
Men selv om parret river sig fri af programmet "Min italienske drøm", vil de have lov til at drømme videre i støvlelandet. For det er ikke kun Rosora, der har vundet deres hjerter.
- Vi elsker virkelig den italienske mentalitet og ønsker at blive hernede nogen tid endnu. Casper vil gerne formidle spændende rejser hertil og huse, og jeg kunne godt tænke mig at starte en forretning med dansk tekstildesign.

Læs mere om baggrunden for Josephine og Caspers beslutning på bloggen og på parrets egen hjemmeside