Det er mærkeligt at gå på en vej ved navn Kronprindsens Gade, når kalenderåret siger februar, og termometret viser 27 grader! Vi er landet på den tidligere danske ø, St. Thomas i Det caribiske Hav, og den 31. marts i år er det præcis 100 år siden, at Danmark solgte St. Thomas og resten af de vestindiske øer til USA efter omtrent 200 års kolonimagt. Dagen bliver kaldt Transfer Day og er en caribisk festdag. Til det officielle program i år vil en dansk delegation med statsministeren i spidsen besøge de gamle danske øer. Og det er i samme anledning, at fotograf Gregers Overvad og jeg netop nu går rundt i hovedbyen Charlotte Amalie, der er opkaldt efter kong Christian den 5.s dronning. Og den danske fortid lever her stadig. Vi går forbi synagogen i Krystalgade, der er opført samme år som synagogen i Krystalgade i København. Vi kører igennem boligområdet Sorgenfri på nordvestsiden af øen. Og vi ser de gamle sukkerplantager, hvor danskerne herskede over afrikanske slaver, som udvandt det sukker, der blev sejlet hjem til det kolde nord for at forsøde danskernes tilværelse. Læs i næste uges blad om Simon, der rejste jorden rundt og fandt sit livs kærlighed på St. Thomas.
Læs hele historien om vores tur til det tabte danske paradis St Thomas i Familie Journal nr. 13
Rejseguide
Bedste tidspunkt: Der er 25-30 grader året rundt, men undgå efteråret, hvor der er orkansæson.
Bo godt: Familie Journals udsendte boede på Windward Passage Hotel, der ligger ved havnen. Vil man tæt på strand, så er The Island Beachcomber velbesøgt.
Spis godt: I bydelen French Town ligger der fine restauranter som Pie Whole og Bella Blue. I nærheden af havnen serverer Glady’s Café god morgenmad og frokost. Vi rejste med Bravo Tours, som tilbyder både rundrejser og badeferier – og som i anledning af 100-året for salget af øerne præsenterer et helt unikt rejseprogram fyldt med oplevelser. Læs mere på
bravotours.dk