Hans Pilgaard: Motion er et nødvendigt onde

Søndag, 24. juni 2018
Af Johan Isbrand. Foto: Gregers Overvad.
Hans Pilgaard er efterhånden ret velbevandret inden for tv-verdenen og var senest aktuel med sit helt eget talkshow, ”Hos Hans”. Kom tættere på den travle vært her.
Hans Pilgaard: Motion er et nødvendigt onde

Hvad er du optaget af lige nu?

– Alle talkshowene er optaget, og jeg var egentlig klar til fire ugers ferie. Men så blev jeg bedt om at lave en ny sæson af ”Sæt pris på Danmark” til TV 2 Fri. Det bliver hyggeligt, og jeg har denne gang betinget mig, at turen også kommer til at gå til Færøerne. Når nu lønnen ikke er til forhandling, er det rart at kunne forhandle på andre planer. Og når vi er færdige med programmerne, står den på roadtrip gennem Østeuropa med min kæreste. Jeg siger altid ”min kæreste” om ham, selv om vi er gift. Det lyder simpelthen mere kærligt end ”min mand”.

Læs også: Rasmus Bjerg og fru Helle: Vi kan ikke undvære hinanden

Var det en gammel drøm at få dit eget talkshow?

– De fleste journalister drømmer om at udgive bøger eller få eget talkshow, og jeg har været en af dem. Allerede i 1999 var Nordisk Films direktør Lars Mandal sikker på, jeg en dag ville få mit eget talkshow. På et tidspunkt holdt jeg selv op med at tro på det, men så bød muligheden sig pludselig, og jeg har fået det helt, som jeg ville have det: Et ærligt og spontant talkshow, hvor omdrejningspunktet er, at ”uperfekt er det nye sort”. Forstået på den måde, at vi alle naturligvis yder vores bedste, men at det er vejen hen til målet, der er det vigtige. Står det til mig, kommer vi til at lave flere sæsoner. Og jeg har allerede aftalt med Paprika Steen, at hun skal være gæst i showet.

Hvad er det bedste ved at være tv-vært?

– Chancen for at møde karismatiske og passionerede mennesker. Og få lov til at stille dem præcis de spørgsmål, jeg har haft på tungen, når jeg har siddet hjemme og set de pågældende på skærmen.

Se også: Morten Olsen: Sådan nyder han pensionisttilværelsen

Hvad ville du lave, hvis ikke du lavede tv?

– I gamle dage ville jeg have været postbud. Jeg kan lide at møde folk, men det gør man ikke længere i det fag. Måske skuespiller, hvis jeg havde haft talentet. Eller filminstruktør, selv om jeg ved fra venner, der laver film, at der er meget ventetid i det. Jeg er mere til at eksekvere tingene hurtigt.

Hvilken kulturoplevelse har gjort indtryk på dig for nylig?

– Der er to. Den ene er det Kongelige Teaters opsætning af ”Riget”. Jeg er vild med Lars von Trier, og en sceneudgave er i sagens natur noget andet. Men den havde en god stemning af uhygge og sarkasme. Og så har jeg været til koncert med Lana del Rey i Madrid. Det var en sand eksplosion af melankoli og musikalitet.

Læs også: Kun en pige: Amalie Dollerup husker sin filmdebut for 23 år siden

Dyrker du sport og motion?

– Jeg prøver at efterleve principperne om tre stykker frugt om dagen og tre ture i træningscentret om ugen. Men det lykkes ikke altid. Det sker, at der går popcorn og film i den. Det er en evig kamp, jeg har kørende med min livsglade talje og almindelige dovenskab. Motion er et nødvendigt onde. Dybest set er jeg helst fri.

Dit bedste barndomsminde?

– Besøgene hos min farmor og farfar, der havde en tobaksforretning i Aarhus. Den stod altid på friske jordbær med sukker. Hvis jeg kunne få opfyldt ét ønske, ville det være, at min farmor stadig levede, og at vi kunne drikke en kop kaffe og sludre.