Husker du 1969?

Onsdag, 30. marts 2011
af Redaktionen
Apollo, Ikea, sexmesser og dybfrostknive var blot nogle af de navne og begreber, der kom ind i vores hverdag i det turbulente år 1969. Nyd her nogle herlige klip fra Familie Journal samme år

Det er frigørelsens årti, der kulminerer: Pornoen bliver frigivet i Danmark, og den første sexmesse løber af stablen i Køben¬havn. Selv de mest bizarre præfe¬rencer kan nu vises frem, hvilket får Familie Journals brevkasseredak¬tør, forfatter Tove Ditlevsen, til at udtale, at et helt almindeligt kærlig¬hedsforhold mellem mand og kvinde inden længe vil blive set som noget interessant og eksotisk.

Kontroversielle film
Vold¬somme demonstrationer mod fil¬men "De grønne djævle", der skildrer Vietnamkrigen fra de ameri-kanske soldaters side, medfører fire dages gadekampe mellem tilhæn¬gere og modstandere, hvorefter filmen tages af plakaten. En anden kontroversiel filmmand, Roman Polanski, gæster Danmark for at indspille film, men bliver senere på året ramt af en ufattelig, personlig tragedie.

Måneladning, IKEA og dybfrosne knive
Dybfrostkniven lanceres og bliver et flop, hvorimod svenske IKEA får stor succes med deres før¬ste møbelforretning på dansk grund. Årets suverænt største begi¬venhed bliver dog den amerikanske månelanding med Apollo 11. Og måske er det rum-eventyret og de fremtidstanker, det sætter i gang, der inspirerer duoen, Zager & Evans, til de dystre visioner i en af årets helt store, musikalske lande-plager, "In the Year 2525".

Start din dvd-samling nu
Gennem i alt 20 uger giver Fami¬lie Journal i samarbejde med DR læserne mulighed for at opleve eller genopleve vores nyere historie: "Husker du…" er 20 medrivende dvd'er, der med baggrund i DR's store arkiv viser en perlerække af dokumentariske, sjove og underfundige klip fra ind- og udland i 1960'erne og 1970'erne: Dvd'erne, som hver dækker et historisk år, koster 43 kroner stykket.

Af: Johan Isbrand

Se her, hvad der prægede Familie Journals sider i 1969