I planteriget med David Attenborough

Onsdag, 14. april 2010
af Redaktion
Tre flotte afsnit fokuserer på planternes verden
På Borneo finder Attenborough kongekande-bæreren ? en usædvanlig, kødædende plante, derkan fortære så store dyr som rotter
På Borneo finder Attenborough kongekande-bæreren ? en usædvanlig, kødædende plante, derkan fortære så store dyr som rotter

Køb BBC-filmene her
Af Johan Isbrand
Foto: BBC

Med næste uges dvd-oplevelser lægger vor trofaste, engelske guide en anderledes vinkel på naturen, når han lader dyrene træde i baggrunden og i stedet fokuserer på alt det, der spirer og gror. Glæd dig til tre flotte og dramatiske afsnit af "Planternes verden".
Hidtil har David Attenborough og hans filmhold studeret planetens dyreliv på kryds og tværs. Men med serien "Planternes verden", som du kan købe sammen med dit Familie Journal i de kommende to uger, er fokus rykket til planteriget. Og det bliver det ikke mindre betagende af.

I Afrika findes en række planter af protea-familien, hvis over-
levelse er afhængig af de årlige skovbrande. For at slippe deres
frø skal frøhovederne nemlig svides af ilden

Samme problemer
Filmisk er der gjort flittig brug af ultrahurtig gengivelse, hvilket gør det muligt på få sekunder at vise blomster, der folder sig ud, årstidernes skiften og andre smukke naturfænomener, der ellers er usynlige for vores øjne.
Og tag i øvrigt ikke fejl: Planter har præcis de samme problemer at slås med som alle andre levende væsner. Fuldstændig som dyrene må de til tider både kæmpe mod hinanden og erobre nye territorier for at overleve.
Og hvem tænker til daglig over, at planter rejser? Som oftest er det frøene, der tager på langfart enten via vinden eller med diverse dyr som kurerer.
Men det forekommer også, at hele planter tilbagelægger betydelige afstande.

HER KAN FILMENE KØBES

Dvd'en kan købes sammen med bladet fra mandag 19. april. Den forhandles i kiosker, hos købmænd, supermarkeder og tankstationer.
Følgende større kæder sælger BBC-serien sammen med Familie Journal: Bilka, Føtex, A-Z, SuperBest, SPAR, Løvbjerg, Kiwi, Hydro Texaco, Shell, Statoil, 7-eleven og DSB kiosker.
Tre uger efter at filmene har været til salg i butikkerne, kan de købes i vores shop.
Hvis du har spørgsmål om køb af dvd'erne, kan du skrive til bbc@familiejournal.dk.
For hjælp til køb af BBC-film via nettet: Ring 72 34 22 34 tirsdag og torsdag mellem kl. 9.30 og 11.30.

BBC-SERIEN TIL ABONNENTER
• Hvis du allerede holder Familie Journal, har du fået et brev om, at hele BBC-serien kan købes for 744 kr. (inkl. forsendelse). Du skal blot tage brevet med, når du vil købe BBC-filmene på de relevante udsalgssteder.

• Hvis du endnu ikke er abonnent, kan du tegne et abonnement her - og samtidig sikre dig hele BBC-serien ved at bede om et girokort via tlf. 7234 2051 eller bbc@familiejournal.dk (skriv "girokort" i emnelinjen, tak). Pris for et 13 ugers abonnement inklusiv hele BBC-serien er 1.140,50 kr.

Fakta om filmene
Engelske BBC samt fortæller og forfatter David Attenborough retter i "Planternes verden" fokus mod planternes liv og den vækst, bevægelse, formering og overlevelse, der udgør planterigets spændende verden. Men også svampenes liv kommer serien rundt om.
Underlægningsmusikken af Richard Grassby-Lewis sørger for den rette stemning i de seks afsnit fordelt på to dvd'er. "Koldblodigt eventyr", "Planternes verden", "Livet i underskoven" og "Naturens største vidundere" består sammenlagt af 17 udsendelser på i alt syv dvd'er.
Går du glip af en eller flere, kan hele serien købes her

PRISER
Blad: 28,50 kr.
Dvd: 42,00 kr.
I alt: 70,50 kr.

Læs stort interview med David Attenborough
Læs om den BBC-første serie her