Intrio har kultstatus: Gløgg, galskab og lækre harmonier

Mandag, 27. november 2023
Johan Isbrand
Når Ann Farholt, Lone Selmer Roar og Michelle Djarling – tilsammen Intrio – slipper deres skønne sangstemmer og humoristiske sans løs i deres årlige juleshow, opstår der ren magi.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

De tre velsyngende kvinder Ann Farholt, Michelle Djarling og Lone Selmer Roar udgør tilsammen Intrio, og de har gennem en årrække fået stor succes og en trofast fanskare via deres både morsomme og musikalske juleshow, der oser af satire, skæg og ballade.

Hvis man har tænkt sig at overvære 2023-udgaven af Intrios juleshow, kan man være så godt som sikker på at opleve de tre musikalske kvinder fremføre en dugfrisk sang om gløgg. Emnet blev nemlig smidt på bordet af et af trioens medlemmer, 57-årige Ann Farholt, under en kreativ brainstorm. Der gik ikke mange sekunder, før hendes to medsammensvorne – Lone Selmer Roar, 53, og Michelle Djarling, 42 – havde grebet idéen og begyndte at lege med den. Og sådan går det ganske ofte, når det muntre trekløver er i stue sammen.

Under interviewet med Familie Journal fortæller Ann eksempelvis om et muligt fremtidigt projekt, som hun har drøftet med revystjernen Flemming Jensen: et show med Ann og Flemming som komisk makkerpar. Det fører straks til sjove idéer om at invitere Flemming med som gæstestjerne i trioens juleshow.

– Han skulle naturligvis være i sin kendte rolle som Lunte fra Nissebanden. Og så skulle vi præsentere ham på scenen som ”Kort Lunte”, griner Lone.

Intrio og deres juleshow er i løbet af et par år blevet et kultfænomen i det danske musikliv. Men de tre udfoldede sig i mange år på især landets jazzscener og kendte til hinandens eksistens uden som sådan at have noget med hinanden at gøre.

– Det var faktisk en trist historie, der bragte os sammen, siger Ann og taler hermed om den skæbne, der overgik en i jazzkredse kendt og respekteret musiker, som forlod denne verden i marts 2013 efter et liv med årelangt alkoholmisbrug og deraf følgende sygdom.

Allerede to år inden hans død havde Ann og Michelle lært hinanden at kende i forbindelse med en episode, hvor musikeren var faldet om på gaden samme dag, som han skulle have spillet en koncert med Ann om aftenen.

– Den dramatiske oplevelse fik os til at rykke sammen og gøre en fælles indsats for at hjælpe ham med at holde sig i live, husker Michelle.

Musikalsk kemi

Hun indrømmer, at Ann indtil den dag havde virket direkte skræmmende på hende, når hun betragtede hende på afstand.

– Hun var en ren Cruella de Vil-type med afbleget hår og plejede at spankulere rundt på Frederiksberg med en chihuahua i snor og iført kort nederdel, nedringet top og et par stiletter, der nærmest var højere end hunden.

Mindehøjtideligheden for deres føromtalte, fælles musikalske ven på Café Intime, blev dog den begivenhed, der én gang for alle forenede de tre musikalske kvinder. Lone fortæller:

– På et tidspunkt sad vi sammen på gulvtæppet i caféen og græd og grinede. Og så var det, at vi begyndte at synge. Vores meget forskellige stemmer lagde sig perfekt i forhold til hinanden, og vores respektive egoer var i dagens anledning pakket væk.

Trekløverets unikke, musikalske kemi kaldte kort sagt på at blive udforsket noget mere.

– Jeg stod på det tidspunkt for nogle musikarrangementer én mandag om måneden på Café Intime. Og pludselig virkede det oplagt at sætte os på programmet. Det blev så sjovt og gik så godt, at vi blev enige om at gøre det igen, siger Michelle.

Dermed blev det til flere optrædener med Intrio på Intime – heriblandt et juleshow. Og begejstringen og morskaben var stor blandt tilskuerne, men i høj grad også blandt sangfuglene selv.

– Jeg var dog suverænt den mest ekstatiske. I mine øjne var det intet mindre end magisk og genialt, hvad vi kunne præstere. Det var rent guld, og det kom endda legende let til os. Jeg indkaldte derfor Lone og Michelle til et møde for at overbevise dem om, at vi sammen ville kunne skabe noget, der gav både Linie 3 og Ørkenens Sønner baghjul. Vi skulle bare i gang med at øve os for alvor, fortæller Ann.

Og herfra gik det stærkt.

– Publikum reagerede voldsomt, når vi var ude at optræde, og antallet af tilskuere fordoblede sig nærmest fra gang til gang. Folk havde aldrig hørt noget lignende, og det havde vi heller ikke selv, smiler Ann.

Hæmningsløse Ann

Michelle fik hurtigt rollen som tekstforfatteren i foretagendet. Som Lone formulerer det:

– Hun er simpelthen landets bedste kvindelige sangskriver. Hendes tekster er sjove og charmerende og har kant, og hun evner at tage de mere spontane idéer, der kommer fra os andre, bytte ordene lidt rundt og få noget helt finurligt ud af det.

Der er grineflip i lange baner i luften, når Intrio indfinder sig i et sommerhus for at udvikle idéer over en flaske vin. Men Lone er ubetinget trioens grinebider.

– Selv under vores shows har jeg svært ved at styre mig. Det slår aldrig fejl, at jeg på et tidspunkt undervejs får en grinetur. Til tider er det så voldsomt, at jeg slet ikke kan spille, siger Lone, der som den eneste af de muntre damer ikke blot synger, men tillige betjener klaveret under koncerterne.

De har alle kunstneriske projekter sideløbende med Intrio. Lone spiller med bandet Burnin Red Ivanhoe, der hører blandt de helt store navne fra hippietiden. Michelle laver musik med sin mand, Regin Fuhlendorf, under navnet The Strand. Ann er især kendt som en del af holdet af bakkesangerinder i den traditionsrige beværtning Bakkens Hvile i sommerhalvåret, og trods hendes mangeårige tilknytning til jazzmiljøet er det først og fremmest inden for komikken, hun har ambitioner.

– Ann har fra begyndelsen haft en stærk vision for Intrio og det, vi står for. Hun er også den hæmningsløse i gruppen. Vi plejer at sige, at vi skal huske at kridte scenen op, så hun ved, hvor hun skal træde over stregen. Og vi ved af erfaring, at de shows, hvor Ann har frie tøjler, bliver de bedste, siger Michelle.

Hun har blandt andet udfoldet sig med et julepotpourri, der var så frækt, at de to andre ikke kunne få sig selv til at synge med og derfor lod hende gøre det alene. Og et af hendes absolutte glansnumre er en vanvittig julerap, som hun ligeledes får lov til at have helt for sig selv.

– Når en person over 40 forsøger sig med rap, er det nærmest en naturlov, at resultatet bliver pinligt. Julerappen er af en anmelder blevet fremhævet som et højdepunkt i vores show, men der skal helt klart en personlighed som Ann til at kunne hive den hjem. Alt i vores show er i øvrigt gennemsyret af jul. Samtlige numre har højtiden som tema, men ingen af dem minder om hinanden. Og gløggsangen er ikke engang finpudset endnu, siger Michelle.

Intrios juleshow anno 2023 kan opleves 9. december i Harmonien i Rødvig, Sydsjælland, samt 12. og 13. december på Halmtorvet 9 – også kendt som H9 – i København.

Ann Farholt, Lone Selmer Roar og Michelle Djarling - til sammen Intrio - har på et par år opnået kultstatus med deres årlige juleshow.
Intrio har på få år fået stor succes og en trofast fanskare via deres både morsomme og musikalske juleshow, der oser af satire, skæg og ballade.
Foto: Gregers Overvad