Jeg er en outsider ligesom Bimse

Onsdag, 13. januar 2016
af Caroline Grønne Wigdal Foto: Jeppe Michael Jensen
De sidste søndage har vi mødt Lucas Hansen i DR1’s nye dramaserie ”Bedrag”, og for mange er han et nyt ansigt. Her kan du lære den 36-årige skuespiller lidt bedre at kende.

Lucas Hansen om at spille Bimse

– Jeg har det fantastisk med rollen som Bimse. Jeg får enormt frie tøjler, og jeg får lov til at komme med alle mulige input. Bimse er kærlig, loyal, impulsiv, og så har han en rodet opvækst, hvor han er røget ind og ud af ungdomsinstitutioner, og han har svær ADHD. På samme måde som Bimse, er jeg også en outsider, og jeg har altid været lidt akavet. Jeg følte mig anderledes end de andre børn i den lille by i Nordjylland, hvor jeg voksede op. Var vild med at danse og ville gerne være skuespiller.

Læs også: Ena Spottag synes, man skal være stolt af sig selv

Lucas Hansen om sit job

– Jeg ville være på arbejde, også hvis jeg ikke fik penge for det. Jeg elsker at spille forskellige små personligheder, og jeg gør det hele tiden i hverdagen – til min kærestes irritation. Jeg kan bare ikke lade være.

Læs også: Kirsten kom videre efter tabet af sin mand

Lucas Hansen om sine barndomsdrømme

- Jeg husker, at da jeg var 9 år og gik i skole, skulle vi i klassen skrive en liste med tre ting, som vi ville være, når vi blev store. Den seddel har min mor stadig i dag. Der står: 1. Skuespiller. 2. Skiinstruktør. 3. Hotelentreprenør. Hotelentreprenør? Ret vild drøm for en 9-årig, synes jeg.

Læs også: Ena Spottag på kursus i 1920'ernes madlavning

Læs mere om Lucas Hansen i Familie Journal, som er på gaden mandag den 11. januar 2016

  • Hvad er det værste ved at være skuespiller
  • Lucas Hansens bedste råd