Jeg var kgl. hofleverandør for en aften

Mandag, 22. juni 2009
af Johan Isbrand
Sommeren med sine mange festivaller og byfester er højsæson for Nordjyllands bedste bud på en festlig aften, musikduoen Sussi & Leo. Men det bliver også til en uges velforjent sommerferie. Her fortæller Sussi om sit sommerliv fra tidlig barndom til i dag

Hvor skal du holde sommerferie i år?
- Sommeren er generelt en travl tid for musikere som os. Men de senere år har vi holdt en uges ferie i august. Og i år går turen til Skåne, hvor vi har lejet et sommerhus. Efter at have booket os ind i det svenske fandt vi ganske vist til vores ærgrelse ud af, at vi kunne have fået en uge i Tyrol med fuld forplejning til samme pris. Det kunne have været alle tiders med sådan en "sommer i Tyrol". Men det må så blive næste gang!

Hvordan husker du din barndoms sommer?
- De første seks år af mit liv boede jeg i Tanzania i Afrika, hvor mine forældre havde bosat sig som farmere. Hjemvendt til Danmark startede min mor og far campingpladsen Jambo Vesterhav, som den dag i dag er en af landets flotteste. Jeg husker livet der som meget frit. Der var ikke så meget opsyn med os børn. Mine forældre havde jo travlt med at passe campingpladsen.

Din sjoveste sommeroplevelse?
På Skansen i Skagen da nogle gjorde mig opmærksom på, at prins Henrik var blandt publikum. Jeg troede, det var gas, men den var god nok: Personalet havde givet ham en plads bag baren. Jeg råbte "Hej Henrik!", og han vinkede tilbage. Og for en enkelt gangs skyld var folks opmærksomhed ikke rettet mod os, men mod ham.

Hvad er det bedste ved sommeren?
- Det må være alle de musikjob, vi har. Det er skønt at komme ud at optræde under åben himmel.

Hvad er god sommerafslapning for dig?
- En rigtig afslapningsdag er en, hvor der er tid til at gå i haven, solbade lidt i en liggestol, tænde bålet og lave bålmad.

Hvad læser du i din sommerferie?
- Jeg har et lille problem, når det gælder læsning: Min ryg kan ikke tåle, at jeg sidder ned for længe ad gangen. Jeg skal ud at gå indimellem. Men jeg kan sagtens finde på at tage en bog med på ferie. Sidst var jeg dog ikke helt heldig med valget. Da havde jeg givet mig i kast med en Alistair MacLean- roman, som jeg fandt rædsomt kedelig.

Har du en sang, der for dig er forbundet med sommer?
- "Sommer og sol". Og "Midsommervisen" i Shubiduas version. Det er i hvert fald to sange, vi meget sjældent spiller om vinteren! Jeg skal i den forbindelse også nævne "Glade jul". I tiden på Skansen havde vi nemlig en joke med at spille netop den sang hvert år på den 24. juli!


Af Johan Isbrand

FAKTA

Fulde navn: Susanne Nielsen Født: 14. november 1955 i Tanzania
Bopæl: Saltum
Stilling: Musiker
Ægteskabelig status: Gift med Leo
Børn: Ingen

Sussi er født i Tanzania, hvor hendes forældre i ni år huserede som farmere. På billedet her er hun blot et år gammel

Læs også:
Fra børnehjemsbarn til direktør