Jens Gaardbo: Jeg er rundet af Frederikshavn

Lørdag, 21. april 2018
af Mai Christensen, Foto: Niels Hougaard
Når der på søndag sendes Hjertegalla på TV 2 Charlie er det endnu en gang med Jens Gaardbo. Her står han sammen med Cecilie Frøkjær klar til at introducere musikalske indslag, rørende historier og naturligvis en stor indsamling til fordel for Hjerteforeningen.
Jens Gaardbo er vært på Hjertegalla

Hvad er du optaget af lige nu?

– Jeg har en lang fase lige nu på halvandet til to år, hvor jeg laver ”Presselogen” på TV2 News, som er et temmelig krævende job. Derudover forsøger jeg at passe nogle få nyhedsvagter, hvor jeg egentlig er aftenmand. Så jeg er blevet sådan en natfugl, hvilket passer mig godt, for jeg er B-menneske. Jeg kan godt lide roen om aftenen.

-Jeg skriver klummer i B.T. og er også på vej med klummer om vin. Jeg blev egentlig journalist, fordi jeg netop gerne ville skrive. Det helt skøre er, at jeg sådan set kun skrev et års tid som elev på Vendsyssel Tidende, og siden skrev jeg ikke noget som helst. For så har jeg været på radio og tv siden, hvor skriveri er en stakåndet ting. Nu hvor jeg er rundet 60, er jeg begyndt at skrive igen. Det er lidt tankevækkende, for så er jeg jo tilbage hvor jeg var som elev. Livet går åbenbart i ring.

Læs også: Jeg overlevede 30 hjertestop på tre kvarter

Det bedste ved Hjertegalla?

– Det er glæden. Det er ikke noget, jeg siger, fordi det skal studieværter altid sige. Det er virkelig oprigtigt en fornøjelse. Jeg synes rent faktisk, at hele hjerteområdet viser bedre og bedre resultater, og det inddrager i høj grad folk selv. Du kan selv gøre en helt masse, og det gør folk.

-Jeg havde et tilfælde for et år siden, hvor jeg var ude for at skovle sne, og så kan jeg ikke huske mere. Bortset fra, at jeg vågner op på trappen. Jeg havde ikke spist den dag, så jeg fik det ligesom, når man rejser sig fra sengen. Alt tilter lige, her blev det bare ved med at tilte. Så det var en lille påmindelse om, at selv om jeg har en stærk familie, hvad angår hjerte-kar-sygdomme, kan tingene hurtigt ske.

Bedste oplevelse med Hjertegalla?

– Den bedste oplevelse er der, hvor vi hædrer dem, der tog sig sammen og hjalp andre. Vi får nogle mennesker op, der simpelthen har reddet andre menneskers liv ved at springe ud i det og ved at gøre noget. En historie, jeg særligt husker, var et søskendepar, så vidt jeg husker en lille dreng og hans storesøster, der var alene hjemme med deres mor, som de så fandt på køkkengulvet. De reddede hendes liv. Jeg har det med at få en klump i halsen og lidt vand i øjnene af sådan noget. Den historie gjorde indtryk, fordi det normalt er omvendt – at forældre redder børnene.

Læs også: To brødre reddet efter hjertestop

Hvordan slapper du af?

– Jeg drikker rødvin, spiller fodbold, læser lange aviser, og så sidder jeg meget og kigger ud ad vinduet. Bare at lade livet passere er også enormt politisk ukorrekt, men det er jeg sikker på, at vi er skabt til. Vi er ikke skabt til at styrte rundt hele tiden. Det er ikke særlig smart, det jeg gør, men jeg er sikker på, at det er det eneste rigtige.

Hvad med musik?

– Jeg kommer fra et musikalsk interesseret hjem. Mor og far sang begge to, de mødte hinanden i sangkoret, og jeg spiller selv basun. Godt nok dårligt, men alligevel. Jeg er stadig medlem af et lille streetband fra Frederikshavn. Vi er efterhånden så spredt, at når vi endelig mødes og spiller lidt, så gør vi det der, hvor folk nu bor. Men jeg har stadigvæk min gamle mor i Frederikshavn, så det gør bestemt ikke noget, hvis jeg skal derop. Jeg kan godt lide at komme op til fødebyen.

Hvad er det med Nordjylland?

– Selv om jeg nu har brugt 40 år på at civilisere mig ved at arbejde på det her medie, og mit sprog måske ikke er så nordjysk mere, så skifter jeg 100 procent, når jeg kører forbi Aalborg. Så kommer dialekten frem. Så er man måwet, og hvad er det, du gør og jøl’er med Jørgen. Jeg er rundet af egnen, så simpelt er det. Min karakter er som havet og bakkerne deroppe.