Jonathan blev født med hjertefejl

Lørdag, 5. november 2016
af Claus Gjedsig Foto: Henrik Bjerg
En alvorlig hjertefejl kunne konstateres hos Randi Grønvall Sørensens foster allerede inden fødslen. Den lille dreng har flere gange været tæt på at dø, og Randi har kæmpet en svær kamp.
Jonathan født med hjertefejl

Randi var ikke et sekund i tvivl om sit svar, da lægerne tilbød, at hun kunne få en abort.

– Nej. Det kan der ikke blive talt om, sagde hun.'

Randi valgte at kæmpe, og det blev en hård kamp, for de alvorlige hjertefejl var ikke de eneste problemer, hendes lille dreng måtte slås med.

Født med hjertefejl

Randi var i 19. svangerskabsuge, da en scanning viste, at hendes foster havde meget alvorlige hjertefejl: Der var hul i mellemstykket, forsnævring til lungekredsløbet, fortrykket højre hjertekammer og en hovedkranspulsåre, der sad forkert.

For Randi Grønvall Sørensen, 35, og pædagog fra Skanderborg, havde det været en hård kamp for at blive gravid. Hun havde valgt at få et donorbarn, fordi manden i hendes liv aldrig var dukket op. Randi blev insemineret ti gange og en enkelt gang lykkedes det hende at blive gravid. Det var med tvillinger, men desværre måtte hun abortere.

Læs også: Sally blev født med en alvorlig hjertefejl

– 11. gang forsøgte jeg at blive gravid med reagensglas-metoden. Og det lykkedes. Jeg var verdens lykkeligste kvinde, da jeg konstaterede, at jeg var gravid. Derfor kunne jeg heller ikke overskue, at fostret skulle fjernes, fortæller Randi, der var klar til at tage alle udfordringerne op som enlig mor til et hjertebarn.

Men den lille dreng var tæt på at dø flere gange. Da han blev født konstaterede lægerne, at han havde hul på den ene lunge og skulle hasteopereres. Det lykkedes at redde hans liv.

Læs også: Sådan styrker du dit helbred med motion

Men det blev ikke første gang den lille dreng, der kun en dag gammel blev døbt Jonathan, måtte kæmpe for sit liv.

Læs mere om Randi og Jonathan i denne uges Familie Journal.