Juul mistede sin mor

Mandag, 25. juli 2016
af Helle Lyngbo. Foto: Søren Lamberth
Sammen med sin far gik 21-årige Juul i fjor på en 700 kilometer pilgrimsvandring, og undervejs formåede de to både at tale og tie sammen. Hjemme igen værner de om familiens helt særlige fristed, Hyldelund.

Hun har altid været fars pige, men den lange tatovering på venstre underarm er alligevel en kærlighedserklæring til mor.

Ordene ”Like mother, like daugther” (som mor, så datter) står printet med smuk skråskrift og minder om, at det nu er 2½ år siden, at Juul brat mistede sin mor.

– Jeg havde nogen tid før talt med min mor om, at jeg ville have lavet en tatovering, hvor der stod ”like father, like daugther”. Men da min mor så døde, inden jeg fik den lavet, tænkte jeg, at den skulle være til hende, siger Juul van de Voort med et skævt, lille smil.

Sit særlige navn kan hun takke sine hollandske forældre, Corrie Hooijen og Jan van de Voort, for – og det er også dem, hun kan takke for en ganske speciel opvækst på ejendommen Hyldelund, der ligger fem kilometer fra Lindknud, midt i trekanten mellem Esbjerg, Kolding og Billund.

Læs også: Nyt liv med camping og kærlighed

Den værste besked

Corries liv sluttede fuldstændig uvarslet en novembermorgen i 2013. Juul lå stadig i sin seng, da hendes far vækkede hende med værste besked, man kan give sit barn.

Vinteren efter, hvor Juul ikke rigtig havde lavet noget i sit sabbatår mellem gymnasiet og sine studier i brasiliansk, og hvor Jan ikke havde så mange opgaver som selvstændig anlægsgartner, besluttede de to sig for at gå Caminoen sammen. 700 kilometer af den berømte pilgrimsrute i det nordlige Spanien – 700 kilometer med tid til at tænke på en elsket mor og en savnet soulmate.

Corrie startede for mange år siden med at give skoven omkring Hyldelund et helt særligt liv, og Juul har fortsat sin mor kunstneriske tiltag. Se mere i galleriet herunder - du kan bare klikke dig frem i højre side af billedet ...

Et anderledes sted