Jytte fik Årets Frivilligpris

Mandag, 6. juli 2015
Mary Steengaard
En nedslidt ryg forhindrer ikke Jytte i at hjælpe, hvor hun kan

Da Jytte i 2007 på grund af en dårlig ryg var tvunget til at stoppe sit arbejde som produk­tionsarbejder på vinduesfabrikken Velux, var det bestemt ikke med hendes egen gode vilje.

– Nej, jeg har altid elsket at arbejde og være i fuld gang, så det var meget svært for mig at acceptere, at jeg – bare fordi min ryg sagde stop – ikke kunne fungere længere, fortæller den 58-årige førtidspensionist.

Nu er Jytte langtfra den type, der resignerer og kaster håndklædet i ringen, så hun nægtede at opgive at være en del af arbejdsmarkedet.

Har altid hjulpet

– Horsens Kommune var så venlig at giv mig et fleksjob som omsorgsmedhjælper på Den hvide hest i Horsens, som er en arbejdsplads for psykisk syge, og det var en utrolig dejlig udfordring for mig. Jeg har altid holdt af at have med mennesker at gøre, og siden min tidlige ungdom har jeg blandet mig, når jeg kunne se, at nogen havde brug for hjælp.

Jytte fandt sin egen vej til at udleve behovet for at gøre en forskel, og blandt holdt hun juleaften på Den hvide hest fire år i træk.

– I 2008 var jeg så heldig at få ”Årets Frivilligpris”, og det er jeg meget stolt over.

Hjertet banker for børn

I dag arbejder Jytte som frivillig medarbejder i Danmarks største genbrugsbutik i Horsens.

- Det gør mig inderligt glad. Det er Blå Kors, der ejer den, og stort set alt overskud går til børn af alkoholikere og narkomaner.

Jytte har et råd til andre med kroniske smerter.

– Ved at gøre andre mennesker glade er det nemmere at acceptere sine smerter, fordi livskvaliteten vokser, og tankerne ikke hele tiden beskæftiger sig med sygdommen. Så selv om noget i dit liv er slut, kan du lade noget nyt begynde!