Kirsten Lehfeldt tror, der er håb forude

Mandag, 24. februar 2014
af Redaktionen, redigering Mette Skøtt, Foto: Kaspar Wenstrup
Retfærdighed er en af de ting, som skuespiller Kirsten Lehfeldt tror meget på, og da hun sidste år besøgte Myanmar, fik hun med egne øjne set, hvordan mennesker kan løfte hinanden.

Hun spiller netop nu den afdøde Veronikas veninde og advokat i DRs dramaserie "Arvingerne," hvor det er så som så med retfærdigheden og beskidte tricks i stedet hersker.

LÆS OGSÅ: Amin Jensen væltede rundt, så folk troede, han var fuld

Men i det virkelige liv er det ikke sådan, at Kirsten Lehfeldt ønsker det skal være. Hun tror på kampen for en bedre verden og et bedre liv for mennesker. Hendes store forbillede er derfor også afdøde Nelson Mandela, fortæller hun til Familie Journal:

-…Hans rummelighed, menneskelighed og næstekærlighed gjorde en forskel for os alle sammen. Han viede sit liv til kampen for menneskerettigheder og demokrati, så jorden kan blive et godt sted at være, ikke kun for få udvalgte, men for alle uanset køn og race.

LÆS OGSÅ: Denne TV-vært gik der ild i, da hun prøvede at være romantisk overfor kæresten

Kirsten kæmper selv

Skuespilleren nøjes ikke med at kigge på uretfærdigheder hjemme fra sofaen. Hun er, sammen med datteren Mille, ambassadører for Folkekirkens Nødhjælp, og de rejse sidste forår til Myanmar for at opleve, hvordan mennesker efter årtier i et diktaturstyre, kan rejse sig igen.

LÆS OGSÅ: Keld Heick blev meget rørt, da han sidste år besøgte Kenya. Læs hvorfor her

-…Der så vi med egne øjne, hvordan en befolkning, der har levet under et militærdiktatur i 60 år, på rekordtid havde forstået, at når de organiserer sig og løfter i flok, er de stærke. Det var livsbekræftende og gjorde mig glad, at der er håb forude for mennesker, som lever under FN´s fattigdomsgrænse, som er mindre en 10 kroner om dagen.