Lars Brygmann: Jeg lover ofte mere, end jeg kan holde

Mandag, 28. november 2016
af Caroline Wigdal Foto: Morten Mejnecke
I år skal vi tælle ned til jul i selskab med Lars Brygmann. Han spiller med i dette års julekalender på DR1, ”Den anden verden”, som er en eventyrlig dramaserie om overgangen fra barn til voksen baseret på Brødrene Grimms eventyr. Familie Journal har talt med ham om julekalenderen.
Lars Brygmann er aktuel i DR1´s julekalender "Den anden verden".

Hvordan husker du din egen rejse ind i voksenverdenen?

Det var en lang og svær periode. Det er jo teenageårene. Man skal pludselig til at finde ud af, hvad det vil sige at være voksen. Nu, når jeg ser tilbage på det, kunne jeg godt tænke mig, at den voksne Lars kunne holde den unge Lars lidt i hånden og fortælle, at det hele nok skulle gå. Der var så mange følelsesmæssige beslutninger, der skulle tages. Man skulle vælge uddannelse og lære at forholde sig til det modsatte køn. Bare jeg kunne have sprunget tiden fra 15 til 25 over.

Læs også om Mimi Jakobsen, der er aktuel med bogen "Vendepunkter"

Er der ligheder mellem dig og Philip fra ”Den anden verden”?

Det, han står for, er ikke så langt fra mig selv. Han går og bygger ting, og jeg er jo selv gammel håndværker. Vi er meget ens i måden at se tingene på. Jeg kan genkende ambitionerne om, at noget skal være godt på teatret. Philip er enormt dårligt til at overholde deadlines, det er jeg også selv. Jeg kommer altid for sent ud ad døren, og jeg lover ofte mere, end jeg kan holde.

Læs også om Sarah Mahfoud, dansede sig til finalen i "Vild med dans"

Kommer vi i julestemning, når vi ser ”Den anden verden”?

Jeg er ikke længere sikker på, hvad julestemning er? I dag handler mange julekalendere jo om alt muligt andet end nisser og Juleevangeliet. Og jeg synes, at det er udmærket, hvis julekalenderen kan trække lidt julestemning ud af folk, fordi der er rigeligt af det i forvejen. Fra 1. december bliver vi bombarderet med jul, og gaderne bliver hyllet ind i gran og selvlysende stjerner.

Læs også om Bimse, der nu er blevet dræbt af svenskeren i serien "Bedrag 2"

Læs mere om Lars Brygmann i Familie Journal, som er på gaden mandag den 28. november 2016.