Lars hjælper Laos

Mandag, 21. juni 2010
af Redaktion
Allerede som barn havde Lars en stærk trang til at hjælpe andre, og ganske ung blev han besøgsven hos ældre. I voksenlivet har jobbet som Falckredder banet vejen for en forening, som skaffer penge og hospitalsudstyr til fattige i andre lande. Den 24. container er lige blevet sendt af sted
Henrik Bjerg og privat
Henrik Bjerg og privat

STØT DE FATTIGE PATIENTER

Læs mere på Lars' hjemmeside www.lykkeelefant.com, hvor du kan købe en lykkeelefant og derved støtte fattige patienters hospitalsophold i Laos.

Lars Heiselberg var i 2001 på rygsækrejse i Asien, da han oplevede et slemt uheld. - En knallertkører var blevet ramt af en bil, og nu blev han bevidstløs kastet hen over ladet på en tuktuk, som er et lille, trehjulet taxakøretøj, fortæller den 35-årige tidligere Falckredder.

Håbløst redningsarbejde
Synet af det, han ser, får ham til at ryste på hovedet: - Hvis der er brud på nakke eller rygsøjle, og man bare flytter eller drejer folk, så er sandsynligheden for at blive handicappet meget større, fortæller han. Men det giver ham samtidig en idé, som siden har ændret livet for mange mennesker.

Ikke langt fra idé til handling
Dagen efter kontaktede dels til det lokale sygehus, dels til brandstationen, hvor han bankede på og bad om at tale med de respektive ansvarlige. - Jeg fortalte, at jeg kom som privatperson, at jeg arbejdede i et redningsfirma i Danmark og ville forsøge at skaffe bl.a. ambulancer til dem.

Når containerne med hospitalsudstyr skal tømmes i Laos, har Lars ofte været på pletten for at give en hjælpende hånd. Han glædes over at se, at hjælpen når frem til rette sted

Første leverance året efter
- Hjemme i Danmark fandt jeg en projektmakker i en kollega, Lars Schütt, og vi gik straks i gang med at skaffe sponsorer, ordne transport osv. Præcis et år efter var det lykkedes de to Lars'er at skaffe to ambulancer og lidt handicap- og hospitalsudstyr, og det var to stolte og glade mænd, der i december 2002 kunne overlevere materiellet og starte undervisning i ambulancekørsel og rednings-strategier på sygehuset i Laos.

Team Laos Redningsmateriel til 3-Verdenslande
I 2003 begyndte andre Falckfolk at interessere sig for hjælpearbejdet, og den frivillige humanitære forening "Team Laos Redningsmateriel til 3-Verdenslande" blev startet. - Vi er fem tidligere og nuværende Falckreddere, der har et godt samarbejde, og der er sket meget siden 2003. I april i år sendte vi container nummer 24 af sted med sygehussenge, møbler, vasketøjsstativer, medicinsk udstyr, sygeplejeartikler m.m.

Lykkeelefanter
- Sidste år fik jeg i Laos øje på nogle flotte, små stofelefanter til billige penge. Straks besluttede jeg at importere dem til Danmark, sælge dem til overpris og returnere købernes donationsandel til Mahosot hospitalet. Elefanterne er lavet af bjergstammefolket Mong, som bruger fem dage på at sy og brodere en enkelt elefant.

En elefant koster 200 kroner, hvoraf 100 kroner doneres til fattige patienters behandling på sygehuset. En medicinsk indlæggelse koster 80 kroner, og en livreddende operation fra 500 til 1.060 kroner.

Af Mary Steengaard

LÆS OGSÅ:


Pakkekalender på
børneafdelingen

Barsk rod hjælper
andre

Højgravid redder
menneskeliv