Livshistorier
Min svigermor skabte dårlig stemning
I sommeren 2017 mærkede Damaris Böhlig klare symptomer på begyndende stress. Hun havde ondt i hjertet og led af migræne, åndenød og for høj puls.
– Jeg er uddannet inden for marketing og kommunikation og arbejdede dengang for en stor koncern i Tyskland. Her blev jeg involveret i et nyt projekt, og pludselig sad jeg i en administrerende stilling i et underfirma. Samtidig var flere af mine kolleger blevet opsagt, så jeg stod ret alene med opgaverne, fortæller den 32-årige, tyskfødte kvinde, som helst vil kaldes ved sit kælenavn Mari – med tryk på første stavelse.
Arbejdssituationen fik i sidste ende Mari til at bryde sammen, og hun blev opfordret til at sygemelde sig.
– Efter tre ugers sygemelding rådede min læge mig til at tage ferie, få nogle naturoplevelser og forkæle mig selv. Jeg slappede af i et sommerhus i Danmark og skrev også jobansøgninger. Det resulterede i, at jeg fik et nyt job inden for marketing, men jeg havde det kun i to måneder. Så blev jeg ramt af følelsen af, at det hele var forkert. Jeg følte mig låst fast. Jeg har altid interesseret mig for at fotografere og skrive, og jeg mærkede et behov for at bruge mine kreative evner og samtidig få set noget af verden, siger hun.
Kollegiekærlighed blev til børn og bryllup i Hamborg. Læs historien her.
Via en Facebookside, hvor man kunne tilbyde sin arbejdskraft til gengæld for kost og logi, fandt hun en familie på landet i Sverige, som blandt andet havde brug for hjælp med at passe deres børn og dyr.
– Jeg solgte alt, hvad jeg ejede, undtagen min bil, mit kamera og min computer og tog til Sverige. Det var en tryg tid, hvor jeg fandt ud af, at penge og status ikke betød noget for mig. Hvor meget jeg tjente, eller hvilken stilling jeg havde i et firma, var ligegyldigt. At hjælpe andre mennesker og passe deres børn, som er det vigtigste i deres liv, gav mig derimod en ægte glæde.
Hjemvendt til omegnen af Hamborg i Tyskland etablerede hun sit eget firma under navnet Freilich-t. Firmaet skulle være ramme om hendes fotografier og skriverier. I særdeleshed hendes speciale og store passion, naturfotografier.
– Rigtig mange mennesker tager billeder og forsøger at sælge dem. Jeg prøvede at gå et skridt videre og spørge mig selv om, hvem der havde mest brug for mine billeder. Jeg kom frem til, at det var folk, som er indlagt på hospitaler og hospicer, og som ikke har mulighed for at gå ud i naturen. Når man ser kunst på hospitaler eller i lægens venteværelse, er det desuden ofte af den abstrakte slags. Jeg er overbevist om, at når man er syg eller har smerter, har man mere brug for at se på nogle naturbilleder, der kan fylde en med ro og gode følelser.
Danske Sara mødte sin franske drømmemand i Tyskland. Læs med.
Efter otte begivenhedsrige måneder som selvstændig mærkede Mari dog igen rejselysten rumstere. Og denne gang havnede hun som hjælpende hånd hos Julie og hendes familie på Kegnæs ved Sønderborg.
– Julie og jeg var helt i øjenhøjde med hinanden og blev nære veninder. Nat efter nat sad vi og talte om vigtige emner som kærligheden og meningen med livet. Og en aften spurgte hun mig, hvilke egenskaber jeg ledte efter i en mand. Jeg svarede, at jeg ønskede mig en åben og ærlig mand, som jeg kunne snakke med om alt. En beslutsom og handlekraftig mand, som gjorde sit bedste for at nå sine mål og ikke lod sig bremse af negative tanker. Og som i hårde tider stod fast og insisterede på, at vi klarede os gennem problemerne sammen. Men også et familiemenneske, som i fremtiden ønskede sig at få børn og stifte familie.
Venindens reaktion på Maris beskrivelse af drømmemanden var dog overraskende.
– Hun fortalte mig, at hun havde en god ven, som jeg blev nødt til at møde. For det var ham, jeg netop havde siddet og beskrevet, siger Mari.
Tre uger senere fik hun lejlighed til at møde drømmemanden. Han hedder Mads Himstedt, arbejder i en it-virksomhed og dyrker surfing og skateboarding i sin fritid. Og på trods af en bopæl i Odense er han pudsigt nok lige som Mari født og opvokset i Tyskland.
Charlottes venskab med tyske Timo blev til kærlighed og familie. Se artiklen her.
– Han taler dog flydende dansk, da han tilhører det danske mindretal og har gået i dansk børnehave og skole, fortæller Mari, som selv i løbet af de seneste to år er kommet til at mestre det danske sprog glimrende.
Bare to dage efter deres første møde inviterede Mads hende på en sejltur.
– Efter yderligere et par dage var vi kærester og helt sikre på, at vi skulle have en fremtid sammen, og i 2018 flyttede vi sammen i Odense. Det er da lidt spøjst, at jeg slår mig ned i Danmark og møder manden i mit liv, og så viser han sig også at være tysker, siger hun og ler.
Læs her Jørgen de Mylius' beretning om den tysk bosatte dansktopsangerinde Dorthe Kollo.
I sommeren 2019 var Mari begyndt at pusle med at videreføre sin tilværelse som selvstændig og omplante sit lille firma til dansk grund. I den forbindelse var hun heldig at løbe ind i den helt rigtige samarbejdspartner.
– Karsten Andersen havde på det tidspunkt tre virksomheder. Via et af sine firmaer udlejede han feriehuse i Danmark, og han havde brug for en person, der kunne skrue nogle tyske tekster sammen til hans hjemmeside.
– Formålet var naturligvis at inspirere potentielle tyske kunder ved at sætte ord på, hvor hyggeligt der er i Danmark. Og det falder mig ikke svært. De senere år har jeg to gange om året holdt ferie i et dansk sommerhus, og når ferien var ved at være forbi, har jeg ønsket, at jeg kunne blive. Jeg har simpelthen forelsket mig i Danmark og drømt om at slå mig ned her. Nu er drømmen gået i opfyldelse, fastslår Mari.
Det andet partnerskab, som hun og Karsten har indgået, ligger i klar forlængelse af de idéer, hun fik, mens hun stadig boede i Tyskland. For i sit firma Sonovision har Karsten i mange år arbejdet med kunst og udsmykning på blandt andet hospitaler og plejehjem. Og den ramme passer Maris tanker og fotografier perfekt ind i.
– De billeder, vi tilbyder gennem Sonovision, er endda lavet af lysabsorberende materiale. Så det er ikke kun motiverne, der giver beskueren ro. Selve billederne skaber rent fysisk et roligt og støjfrit miljø, forklarer Mari.
– Jeg har fundet ind til de helt rigtige værdier, og der er stor harmoni i mit liv. Alt passer faktisk sammen, og jeg har fået opfyldt alle mine største drømme. Selv mine skriverier har for alvor taget fart. Jeg arbejder lige nu på en bog, der er en blanding af en selvbiografi, en selvhjælpsbog og en thriller, fortæller Mari med et hemmelighedsfuldt smil.
Skuespiller Peter Mygind har i dag lige så meget arbejde i Tyskland som i Danmark. Mød ham her.