Mark Stokholm: Jeg var et fjols til at stå tidligt op

Tirsdag, 8. november 2016
af Caroline Wigdal Foto: Agnete Schlichtkrull
Foto: Agnete Schlichtkrull
Mark Stokholm holder dig med selskab de fleste hverdagsaftener i DR1’s ”Aftenshowet”, men for tiden kan du se lidt mere til ham. I øjeblikket er han nemlig vært på reportageprogrammet ”Mig og klassen”, hvor han sammen med en kendt rejser tilbage til barndommens skole. Familie Journal har talt med Mark Stokholm om hans egen skoletid.
Mark Stokholm er vært på programmet "Mig og klassen".

Hvad er det bedste ved dit job?

Der er aldrig to dage, som er ens, og jeg møder så mange spændende mennesker hver dag, lige fra kendte musikere eller skuespillere til mennesker, som er i fjernsynet for første og eneste gang for at fortælle en historie, som andre kan lære noget af. Det er altid aktuelle historier, som rører, bekymrer eller glæder, og jeg er med til at give folk noget at tale om. Lige nu har jeg mit drømmejob.

Læs også: Julie Grundtvig Wester spiller med i DR's "Bedrag 2"

Hvordan var din egen skoletid?

De første år var nemme. Jeg kunne tingene, uden jeg behøvede at gøre sindssygt meget ud af det. Det varede desværre ikke evigt. I de sene teenageår blev jeg et fjols til at stå tidligt op. En morgen skulle en politimand komme og holde foredrag for klassen, og jeg lovede højt og helligt at komme til tiden. Det skete ikke. Jeg fik den vildeste skideballe af vores søde klasselærer Anne, som aldrig skældte ud. Det glemmer jeg aldrig. Siden lærte jeg det efter halvandet år i Søværnet og som morgenvært på TV 2 News. Men jeg bliver aldrig vild med det.

Læs også: Sarah Mahfoud troede ikke, hun var kendt nok til "Vild med dans"

Hvordan har dit skoleliv formet dig?

Jeg var ret privilegeret, for jeg har gået på den samme skole, Hasselager Skole syd for Aarhus, i 10 år. Vi var en gruppe, der hang ganske tæt sammen – alle dygtige uden at være dydsmønstre og de fleste rigtig glade for at feste igennem. Mine venner og kærester fra dengang har været med til at forme mig meget. Vi er jo alle et produkt af blandt andet vores skoletid, hvor vi danner nogle referencerammer og værdier, som vi bærer med os videre i livet.

Læs hele interviewet i Familie Journal, som er på gaden mandag den 7. november 2016.