Julie Grundtvig Wester overkommer det hele

Tirsdag, 1. november 2016
af Johan Isbrand, Foto: Johan Isbrand
Hun er aktuel på skærmen hver søndag aften på DR1, hvor hun spiller den kriminelle Nickys kæreste Lina i sæson 2 af "Bedrag". Vi har talt med Julie Grundtvig Wester
Julie Grundtvig Wester spiller den kriminelle Nickys kæreste Lina i krimiserien "Bedrag" på DR1. Johan Isbrand fra Familie Journal har talt med hende.

Hvad er du optaget af lige nu?

– Efter en sommer, hvor jeg både har holdt ferie og spillet med i to kommende film – den virkelig uhyggelige thriller ”Robin” og en skæv, alternativ film med titlen ”Den blå orkidé” – er jeg gået i gang med min bacheloropgave i forbindelse med min uddannelse i branding og design på Københavns Erhvervsakademi. Selv om jeg nu uddanner mig i en helt anden boldgade, har jeg tænkt mig at fortsætte med skuespilleriet, lige til nogen ligefrem tvinger mig til at stoppe. Som barn spillede jeg med i flere film, samtidig med at jeg passede min skole. Det har lært mig, at man sagtens kan arbejde med flere ting samtidig, og at det ene ikke udelukker det andet. Den filosofi vil jeg gerne blive ved med at leve efter.

Er din baggrund som barnestjerne en fordel eller en ulempe?

– Mange forestiller sig, at det er en ulempe. Men hvis ikke jeg var begyndt at spille skuespil i en tidlig alder, ville jeg ikke være, hvor jeg var i dag. Det havde ikke ligget i kortene at blive skuespiller, og jeg ville slet ikke have tænkt tanken, for jeg ville ikke have den nødvendige tro på mig selv.

Læs her om Julies kollega Natalie, der spiller Claudia i "Bedrag".

I Familie Journal nummer 44, som kan købes i kiosker og supermarkeder fra den 31. oktober til den 6. november, fortæller Julie endvidere om det bedste og værste ved at være skuespiller, om sin gamle kat, sine meget aktive fritidsinteresser og barndommens rejser med familien.

Her fortæller skuespiller Lucas Hansen om Bimse-figuren og hans specielle dialekt.