Mek Pek og kæresten sælger tøj på Ærø: Forelsket i ølivet

Mandag, 17. august 2020
af Johan Isbrand, Foto: Kaspar Wenstrup
Sangeren Mek Pek faldt for tre år siden for ergonomen Mette Krebs, og året efter overtog hun sine forældres tøjfirma, Linen By Krebs. Sidste år åbnede parret en tøjbutik på havnen i Ærøskøbing, hvor de opholder sig i sommerhalvåret. Og den sommerlige, danske østemning og det afslappede hørtøj går op i en højere enhed.
Mek Pek og kæresten Mette Krebs sælger tøj på Ærø om sommeren.

Hvis man besøger hjemmesiden for tøjfirmaet Linen By Krebs, vil man formentlig straks kunne genkende en af de tøjmodeller, der poserer iført firmaets hørprodukter, som sangeren og musikeren Mek Pek. Hans engagement i tøjbranchen skyldes noget så fint og almengyldigt som kærlighed.

56-årige Mek har siden foråret 2017 været kæreste med Mette Krebs, 48, som i dag er chef for det familieforetagende, der bærer hendes navn.

– Jeg overtog firmaet fra mine forældre for to år siden. Da havde min far været syg af cancer i et år, og Mek og jeg havde hjulpet til, så godt vi kunne. Mek er dygtig til at fotografere og lave små film, og på Linen By Krebs' hjemmeside kan man blandt andet se en video, hvor min far fortæller om filosofien bag firmaet, fortæller Mette.

Tøjmærket havde på det tidspunkt base på Samsø, hvor Mettes forældre boede. Ægteparret huskes blandt andet for tøjmærket Red//Green og lancerede Linen By Krebs i 2015.

– Men så kom sygdommen ind i billedet, og da en veninde foreslog mig at overtage firmaet, var jeg i tvivl om, hvor god en idé, det egentlig var. Jeg tog hjem og talte det igennem med Mek, og han syntes, det var alle tiders, fortæller Mette, hvis far forlod denne verden i september 2018.

Læs her om musikeren Erik Maribo og hans store kærlighed.

Mette har sit hovederhverv i en noget anden branche: Hun er ergonom og mensendiecklærer og har i en årrække haft tandlægers arbejdsstillinger som sit speciale.

– Mens Mek primært tager ud i landet og optræder i weekenderne, har jeg i 20 år rejst rundt til landets tandklinikker i hverdagene og lavet kurser, forklarer hun.

Nu havde de imidlertid også et projekt at være sammen om. Og de var enige om, at en smuk, dansk ø fortsat ville være den ideelle lokalitet for en tøjbutik, hvor man rent fysisk kunne se tøjet an.

– Hørtøj sender signaler om afslappet livsstil og sejlerlook. På øerne har man den flotte natur med marehalmen og klitterne, der passer til. På Ærø har man endda de helt fantastiske badehuse. Derfor besluttede vi at tage hertil i begyndelsen af 2019 for at lede efter egnede butikslokaler, siger Mek.

Butik og musik

I februar 2019 var det imidlertid hans tur til at blive ramt af tab og sorg, da hans mor og far døde med bare to dages mellemrum. Men i påsken kunne parret ikke desto mindre slå dørene op for deres nye butik på havnen i Ærøskøbing.

– Påsken er en kæmpe folkefest på Ærø, så det var et fantastisk tidspunkt at åbne på. I år faldt påsken, da landet var helt lukket ned på grund af corona, så vi ventede til den 2. maj med at åbne, fortæller Mek.

Læs også: Tv-parret har genskabet ånden på Landbogaarden.

Forretningslokalet fungerede tidligere som pulterkammer for Fyns Amts Avis, der huserer i den anden del af bygningen.

– De lod sig overtale, da vi smed Mek med i pakken og lovede, at han ind imellem ville spille koncerter udenfor. Det har han allerede gjort flere gange – blandt andet med sin søn Emil, fortæller Mette.

Parret har bevidst valgt at lade rummet beholde sit rå look.

– Da vi satte det i stand, var der enkelte kunder, som spurgte, om ikke der var lang vej endnu. Men det er et bevidst valg. Vi synes, det er fedest sådan. I øvrigt har vi bemærket noget sjovt: De kvindelige kunder styrer lige mod tøjstativerne, mens deres mænd kigger rundt og tjekker indretningen ud, siger Mek.

Familieslottet

Lidt forenklet stillet op bor han og Mette i Aarhus om vinteren og på Ærø om sommeren. Mek må dog i perioder pendle lidt frem og tilbage, blandt andet af hensyn til sin 10-årige datter Fannys skolegang.

– Sidste sommer boede vi på campingpladsen i to retro-campingvogne, vi havde lånt, og som vi havde døbt Elvis og Tykke Berta. I år har vi lejet et fantastisk hus. Ja, jeg vil faktisk kalde det et slot. Der er ni sengeplader og dermed til enhver tid plads til alle børnene, siger Mek, der er far til tvillingerne Emil og Matias på 31, Anton på 23 og førnævnte Fanny, mens Mette har sønnerne Karl Emil og Marius på 20 og 17 år.

Sangerinden blev bed & breakfast-værtinde. Læs hendes historie her.

Mek er oven i købet takket være Emil blevet farfar til to piger på 0 og 3 år. Og også Mettes mor gør parret selskab på øen i en del af sommerperioden.

– Hun fik en blodprop før jul, og i dag bor hun i Aarhus og er frisk igen. Når hun er her på Ærø, laver hun lækker mad og pakker varer til vores netkunder. Hun er fortsat en del af firmaet og ikke helt klar til at gå på pension, men hun besidder også 35 års viden og erfaring fra tøjbranchen, siger Mette.

Parret har i dag simpelthen forelsket sig i Ærø:

– Der er en åbenhed og hjælpsomhed, som man ikke finder andre steder. Hvad enten, det er møbler til butikken eller en børnecykel, vi mangler, skal vi bare åbne munden. Så har nogen skaffet os tingene i løbet af to dage. Og så er vi jo beriget af besøgende fra hele verden – både i form af brudepar, der bliver gift på Ærø, og turister. Eksempelvis kommer mange amerikanere, der skal opleve Skandinavien, forbi de små øer, som har præcis den H.C. Andersen-agtige eventyrstemning, de søger efter.

Mødtes på Tinder

Mek og Mette fandt hinanden via dating-app'en Tinder for tre år siden.

– Jeg syntes, hendes billede var sødt. Så vi mødtes på lystbådehavnen og havde en dejlig dag, og da jeg tre dage senere skulle til Anholt for at få nogle ting på plads omkring en koncert, inviterede jeg Mette med. Jeg syntes, det var friskt af hende at takke ja, siger Mek.

Læs også om Katrine og Morten, der blev hotelejere på Ærø.

– Jeg havde faktisk en nødplan. Hvis det skulle gå helt galt, ville jeg tage den første færge tilbage, fastslår Mette.

– Ja, du kunne jo ikke vide, at der kun gik tre færger om ugen fra øen, svarer han med et drilsk smil.

Det blev dog til tre hyggelige dage, som nu er blevet til år. Og hvad musikken angår, er Mek fortsat så aktiv, som coronaen nu tillader det, og optræder i utallige konstellationer. Desuden pusler han med ny musik:

– Jeg har bygget et studie op hjemme i huset. Min plan er at skrive nogle nye sange, og for første gang i mange år er det et voksent publikum, jeg har i tankerne. På sin vis har jeg jo i årtier lavet musik til mine børn. Men nu har selv Fanny nået en alder, hvor hun hører andre ting end børnesange, så nu tænker jeg, at der skal ske noget helt nyt, siger Mek Pek.

Revy- og dansktopstjernen Anne Karin vandt over kræften. Læs hendes historie.