Melissa er 25 år og hiv-positiv

Lørdag, 23. juli 2016
af Maja Kristine Lorentzen. Foto: Jacob Ljørring
Melissa blev smittet med hiv af sin første kæreste i 2011. I dag lever hun åbent med sygdommen, er fuldstændig ligeglad med, hvad andre tænker, og hun arbejder hårdt på at udrydde fordomme og uvidenhed om hiv.
Melissa er 25 år og hiv-positiv

Melissa sidder til en samtale på sygehuset med sin mor og en sygeplejerske. Hun har i et par uger været plaget af udslæt og forventer, at hun fejler ”et eller andet almindeligt.” – Så sagde sygeplejersken, at det er hiv. Min mor begyndte at græde. Jeg sad bare der med et helt stenet udtryk i ansigtet. Og så blev jeg gal. Jeg spurgte hende: ”Betyder det så, at jeg skal dø nu eller hvad?” Jeg fik lyst til at smadre alting inde i lokalet, fortæller Melissa Kruse Olsen, der var 21 år, da hun fik diagnosen hiv. Hun var vred, fordi hun blev smittet af sin kæreste. I dag er hun 25 år, lever åbent med hiv og er helt ligeglad med, hvad andre tænker.

Svigtet og smittet med HIV

Melissa er frontperson på AIDS-fondets nyeste kampagne: Kys HIV - kys fordommende farvel. Se hendes kampagnevideo her.

Ikke en undskyldning for mig selv

Læs også om Fanni, der blev smittet med hepatitis og nu er helbredtLæs hele Melissas historie i Familie Journal nr. 30, der kan købes fra den 25. juli til 31. juli.