Nej til kriminalitet ja til kærligheden

Onsdag, 26. januar 2011
af Redaktion
Som barn fik Leon ofte tæsk af sin alkoholiserede far, og han slog tidligt over på en kriminel løbebane. Men han ville have et anderledes liv og kom i slagterlære. Nu har Leon bestået svendeprøven og fundet sig en sød kæreste
Veninderne havde advaret Anica mod ?ham den kriminelle?, men det tog hun sig ikke af, for hun var blevet forelsket. Foto: Henrik Bjerg
Veninderne havde advaret Anica mod ?ham den kriminelle?, men det tog hun sig ikke af, for hun var blevet forelsket. Foto: Henrik Bjerg

Leon voksede med en alkoholiseret far, der ofte gav ham tæsk. Han mistede tilliden til de voksne og blev selv aggressiv. Det smittede senere af på hans skoletid.

Begyndte at ryge hash
Da han blev arbejdsdreng i et bageri, hvor han efter planen senere skulle i lære, fik han pludselig mange penge mellem hænderne.
- Jeg begyndte at ryge hash, men det tog overhånd. Jeg kunne ikke passe mit arbejde, og selv om jeg fik mange chancer, så endte det med, at jeg blev fyret, fortæller Leon Lindholm Pedersen, der i dag er 22 år.

Dømt i retten
Leon bevægede sig mere og mere ind på den kriminelle løbebane, for han skulle bruge penge til narko. Vold, tyverier og hærværk hørte til dagens uorden. Da Leon var omkring 17 år, var hans synderegister imidlertid blevet så langt, at han i retten blev idømt en såkaldt ungdomssanktion, der er et alternativ til fængsel.

Ville være slagter
På trods af de turbulente år, havde Leon stadig drømmen om at have med fødevarer at gøre.
- En dag stod jeg i slagterafdelingen i SuperBrugsen i Tørring. Jeg blev dybt fascineret af arbejdet og vidste med det samme, at det var slagter, jeg ville være. Men hvem ville have en kriminel knægt?
Til Leons store held sagde den daværende uddeler ja.
- Her var der pludselig nogle voksne, som stod med fremstrakte hænder og ville give mig en chance. Det var helt fantastisk. Jeg har været clean siden, fortæller Leon.

Fandt kærligheden
Pludselig en dag begyndte Anica Pagh Høybye at dukke op i supermarkedet.
- Jeg lagde mærke til Anica, fordi hun kom flere gange om dagen. Jeg syntes, det var lidt mærkeligt, men jeg koncentrerede mig om mit arbejde.
Men Anica havde en plan. For selv om veninderne i kraftige vendinger advarede hende mod" ham den kriminelle", så var hun vildt forelsket og gjorde alt for at få Leons opmærksomhed. Og de blev de kærester.

Ser fremad
For at have rene linjer fortalte Leon ærligt Anica om sin fortid, og den afskrækkende hende ikke. I dag bor parret sammen.
Leon har planlagt sin fremtid. Han vil en dag være selvstændig slagtermester.
- Fortid er fortid. Nu er det fremtiden, det gælder.

Af Claus Gjedsig

Læs også:


Kærligheden
hjalp Lise ud af
misbrug og
prostitution

Landevejen
blev mit hjemNyt liv med
camping og
kærlighed