Nisserne blev Lilians redning

Fredag, 28. november 2008
af Redaktion
Efter at have været involveret i en bilulykke måtte Lilian indse, at hun ikke kunne beholde sit job på Lego. Til gengæld gik hun en helt ny og sød tid i møde med egen butik og en hverdag fyldt med nisser.
Der er nisser i alle afskygninger i Lilians butik Midtgaards Nissebo. Foto: Poul Anker Nielsen
Der er nisser i alle afskygninger i Lilians butik Midtgaards Nissebo. Foto: Poul Anker Nielsen

- Da jeg blev sygemeldt, manglede jeg virkelig samværet med kollegerne, siger Lilian Poulsen, som
var ude for en trafikulykke i 2000, hvor hun sammen med sin søn Jakob kørte ud foran en anden bil.

Ulykken kostede Lilian jobbet
Ulykken resulterede for 51-årige Lilian Poulsen i et piskesmæld og en hjernerystelse, som gjorde at hendes arbejdsliv på Lego i Billund var til ende.
Det var trist men også starten på et nyt kapitel i Lilian Poulsens liv. Det kreative havde ligget naturligt for Lilian som i stedet åbnede butikken Midtgaards Nissebo på den nedlagte landbrugsejendom, hvor hun og ægtefællen Jørgen bor.
- Der skal være noget i den mørke tid, som spreder lys og glæde. Det gør nisserne og julen, fastslår Lilian, som mener, at der er noget terapeutisk over sit nye job.

Nisser året rundt
Selv om butikken hedder Midtgaards Nissebo, sælger hun meget andet end nisser. Engle er også i sortimentet, og dem sælger hun faktisk flere af i foråret end i tiden op til jul. Lilian må stadig leve med efterveerne efter trafikulykken i form af smerter og træthed, men hun vil ikke leve uden julebutikken. Lilian ser på nisser en stor del af året, men hun pynter nu alligevel først selv op den 1. december. Der er hovedsageligt porcelænsnisser, men der er også nisser i strik og kravlenisser. Alt sammen et hit hos børnebørnene.

Et godt salgstrick
Selve juleaften betyder ikke så meget for Lilian - det er mere tiden op til jul, hvor man hygger og pynter. Hun kan ikke længere overkomme at bage syv slags småkager, som hun gjorde, da børnene var små, men der bages alligevel småkager, så hun kan byde kunderne på hjemmebag og kaffe.
- Det er sådan et godt salgstrick, smiler hun lunt.
Mange gange sætter de sig lige lidt, inden de går en runde mere og finder flere ting. Og så er der altså mange mænd, der ikke er interesseret i nisser. De plantes ved bordet, mens damerne går rundt og oser. Kundetilstrømningen har været støt stigende i forretningen.
- Julen, er bare så dejligt, udbryder Lilian med julelys i øjnene.

Midtgaards Nissebo

Midtgaards Nissebo finder du på Løvlundvej 17 i Billund. Julen indledes i skolernes efterårsferie, hvor der er åbent hele ugen, og så er der ellers åbent fredag, lørdag og søndag samt efter aftale.
Læs mere om butikken på midtgaards-nissebo.dk

Af Bo Nielsen

Se også Bentes kæmpenisser og Postpigens kagedåsenisser