Oplev cirkus i vinterferien: Her er hygge I manegen

Lørdag, 11. februar 2017
af Jannie Lykke Øberg - opdateret af Caroline Wigdal Foto: Birger Storm
Når Cirkus Arenas Cirkusland åbner dørene for børn og barnlige sjæle i vinterferien, får alle både duften og oplevelsen af alt det bedste ved cirkus.
Her er en god idé til hvad du kan lave i din vinterferie. For en forsmag på forårets cirkus, når Cirkus Arenas Cirkusland åbner i vinterferien.

Det skal blive forår, før de farverige cirkusvogne ruller ud på landevejene, og pælene til de store telte bliver slået i jorden. Men allerede i vinterferien kan man faktisk give sine børn – og sig selv – en lille bid af cirkus, hvis man besøger Cirkus Arenas helårsbase ved Slagelse. Her har familien Berdino de sidste 10 år åbnet op for lidt af det, de er bedst til, nemlig at lave cirkus.

Første stop er den store hal, der dufter og synes mere af Tivoli end af cirkus med madboder, karruseller, elektriske biler og et stort vandbassin med menneskefyldte bolde, som triller rundt. Men her er også små sminkeborde og ansigtsmaling, så de ekstra cirkusglade unger kan blive sminket som klovne eller små cirkusprinsesser.

Læs også: Arne og Vibeke har det mindste cirkus

Rigeligt med tyl og glimmer

Det er egentlig tænkt som et museum, hvor man kan se cirkus i miniatureudgaver og hilse på alle de klovner, der har haft betydning for Arenas mangeårige succes. Men både børn og voksne kan også få lov til at iklæde sig de aflagte cirkuskostumer, og der er rigeligt med tyl og glimmer, så ingen af de mange piger skal slås om den kjole, som skal uden på flyverdragten.

Til de mindre pyntesyge er der linet op med alle tænkelige gøglerredskaber. Børn går på balancebomme kører på ethjulet cykel og jonglerer, alt i mens forældre og rigtig mange bedsteforældre fornøjede kigger på.

Læs også: Poulina droppede frisørfaget - hun ville hellere være billetsælger i Cirkus Arena

Store våde kys

I en fjerde hal holder cirkus-søløven til, og den er mildt sagt kæmpestor. Så det er med tøvende og meget forsigtige skridt, at pigerne bevæger sig hen imod den. De har det klart bedst med, at mor, Louise Nielsen, går først. Og er modtager af de store, våde kys, som den sorte vandbamse ønsker at uddele.

Lamaerne, grisene og kaninerne udenfor passer nok lidt bedre til pigernes mod – eller tilskuerrækkerne, som de vil sidde på, når eftermiddagens søløveshow for alvor går i gang.

Læs også: I Cirkus Benneweis elsker vi dyr

Vil du tage familien med i Cirkusland i vinterferien? På arena.dk/arenacirkusland kan du få mere at vide.