Patrick Bentsen: Jeg synes, det er mærkeligt at se sig selv på tv

Fredag, 19. april 2024
Af Anna-Vigdis Lehmann og Fie Algreen
Foto: Martin Høien/Aller Foto & Video
Tømreren Patrick Bentsen er lige nu aktuel som dommer i boligprogrammet "Sommerdrømme" på TV 2. Her fortæller han om, hvordan han blev dommer, og hvordan det er at vurdere deltagerne.
Patrick Bentsen fra "Sommerdrømme"

Patrick Bentsen er lige nu aktuel som dommer i boligprogrammet "Sommerdrømme" på TV 2, men til dagligt arbejder han som tømrer. Han fortæller her om, hvordan han blev dommer, og hvordan det er at være med i programmet. For hvordan er det egentlig at skulle bedømme andres arbejde og måske give kritik på landsdækkende tv?

Hvordan blev du dommer?

Jeg kender Jacob Carlsson, som var dommer før mig. Han skulle så videre og lave noget andet, så han kunne ikke lave "Sommerdrømme" mere. Jacob havde så anbefalet mig og sagt, at jeg var et festfyrværkeri. Jeg synes, det var lidt overdrevet sagt, men jeg endte med at tage til casting. Og så tror jeg, at lidt godt humør og en lille smule viden fik mig med i sidste ende.

Patrick Bentsen fra "Sommerdrømme"
Det er anden gang, at Patrick er dommer i det populære boligprogram.
Foto: Martin Høien/Aller Foto & Video

Hvad tænkte du, da han sagde til dig, at du skulle prøve det?

Jeg skulle lige tænke over det, for jeg vidste ikke lige, om jeg gad. Man bliver jo lige pludselig en offentlig person. Så jeg ville lige hjem og tale med Katrine for at høre, om det var noget. Men altså hvorfor ikke? Det skulle blive megasjovt!

Hvad glædede du dig så allermest til?

Jeg glædede mig til at være en del af programmet. Jeg glædede mig også til at se, om jeg kunne blive overrasket, og om deltagerne var dygtige eller herredårlige. Men jeg glædede mig mest til at se, hvordan sådan et fjernsynsarrangement foregår. Jeg var også spændt på at skulle vurdere nogen, som måske aldrig har prøvet det før og ikke er særligt gode. Man kan jo ikke stå og sige: ”Hvor er det dårligt!”. Man skal jo opføre sig ordentligt, men samtidig skal de have det at vide, så de kan gøre det bedre til næste gang.

Hvad overraskede dig ved deltagerne i første sæson?

Der var høj kreativitet, og det var totalt fedt! Deltagerne tænkte ud af boksen, hvor jeg er i nogle lidt mere professionelle rammer. Så jeg syntes, at det var ret fedt og kreativt med alle de idéer, deltagerne fik. Men omvendt var der også skræmmende lavt niveau hos nogen. Der var langt fra bund til top. Jeg syntes, det var sjovt, for jeg kan huske, at jeg nogle gange tænkte sådan lidt: ”Åh nej, hvad kommer jeg ind til i dag?”. Men deltagerne bliver jo også bedre og bedre, når de begynder at lære værktøjet af kende. Værktøjet er jo næsten 80% af det.

Hvad har du lært mest af fra første sæson, som du så har kunnet tage med videre i anden sæson?

Altså for det første vil jeg sige, at det er ekstremt hårdt at se sig selv i fjernsynet. Jeg synes virkelig, det er nederen, og man lyder lidt mærkelig. Man er jo sin egen største kritiker. Så alt, hvad jeg gjorde, var bare mærkeligt og fik mig til at tænke: ”Hvorfor gør du det?”. Men man lærer at leve med det, og det blev bedre og bedre, som sæsonen skred fremad. Jeg læner mig også meget op ad Camilla og Lene, for de er begge to meget rutinerede. Så alt, jeg lærer, tager jeg med mig videre!

Sommerdrømme
I "Sommerdrømme" er Patrick Bentsen dommer sammen med Camilla Kjems (tv), mens Lene Beier er vært.
Foto: TV 2

Hvordan var det så at bedømme deltagerne? Var de bedre, end du havde forventet?

Altså mine forventninger har jo været rimelig høje. Men jeg synes, der er mange gode idéer, og der er ting, som jeg ikke har set før. Jeg håbede på, at casterne ville vælge nogle deltagere, der kunne det basale - og det synes jeg faktisk også, at de har kunnet. Der er måske et enkelt par, som har lidt svært ved det i starten, men de kommer virkelig godt efter det! Så de har faktisk alle sammen fået skabt nogle gode rammer for deres sommerhuse.