Satine er klar til at kæmpe med sværd og skjold i middelalderen

Fredag, 12. maj 2017
af Caroline Wigdal Foto: Søren Lamberth
Hårde slag og tunge brynjer skræmmer hende ikke. Satine 
er fyldt med kampgejst, når det igen går løs - denne gang til VM i middelalderkampsport på Spøttrup Borg.

Det sker ofte, at Satine rejser flere århundreder tilbage i tiden.

Som turneringsarrangør for Danmarksmesterskabet i middelalderkampsport 2016 og som deltagende kæmper tog hun for eksempel rejsen til Nordjyllands Spøttrup Borg for at blive i den eventyrlige verden i flere dage i træk. Mesterskabet var optakt til dette års verdensmesterskab, som for første gang afholdes i Danmark – også på Spøttrup Borg. Her repræsenterer 29-årige Satine Von Gersdorff Danmark.

– Jeg kan lide råstyrken. Men endnu mere den mentale udfordring og strategien. Det er som i skak eller i en dans. Det gælder om at læse modstanderen, forklarer Satine.

Læs også: Rigtige kvinder dyrker motion

Se Satine svinge sværd og skjold i videoen her (artiklen fortsætter under videoen):

Bindegale mænd

Satine blev for første gang præsenteret for kampsporten i 2014, da hun var med sin kæreste, Casper Schoubye, til træning. Det foregik i en skolegård i Vejle.

– Der var fyldt med store, svedende mænd, som slog på hinanden iført tunge rustninger. Jeg tænkte ”de er jo bindegale”. Men samtidig var jeg fascineret. På vej hjem i bilen forklarede Casper om reglerne, om våben, træningen samt turneringerne.

Fire måneder efter at have stiftet bekendtskab med sporten tog Satine med til VM i Spanien. Her kiggede hun på, mens en pige, som var mindre end hende selv, kæmpede i arenaen. ”Hvis hun kan, kan jeg også”, tænkte Satine, som gik direkte ned i den danske lejr og begyndte at øve sig.

Læs også: Prader-Willi syndrom ingen hindring: Is-svømmeren Nadja vinder medaljer

Klaustrofobi i hjelmen

I Danmark er der omkring 70, som dyrker middelalderkampsport. Heraf er otte kvinder.
 Først i 2014 blev det indført, at kvinder kan deltage i turneringer og mesterskaber. Indtil da havde middelalderkampsport været domineret af mænd. I 2015 var der kun to kvinder, som dyrkede sporten. Satine var den ene.

Hver kamp er læring

Til DM på Spøttrup Borg gik det ikke som ønsket for Satine, der tabte i samtlige discipliner. Nederlagene fik hende ikke til at miste lysten. Det er ikke det, som er vigtigt for hende.

– Selvfølgelig bliver jeg skuffet, når jeg taber, men det går over. For hver kamp lærer jeg noget nyt. Jeg smiler altid i min hjelm, tilføjer hun.

Anden del af Danmarksmesterskabet blev afholdt på Kronborg i oktober i fjor, og her var Satines resultater så gode, at da alle point blev lagt sammen, endte hun med at vinde hele mesterskabet. Nu er hun klar til at repræsentere Danmark til VM.

– Det kan kun blive en kæmpe oplevelse. Jeg glæder mig til at dyste mod fantastiske kvinder fra hele verden og dyrke fællesskabet, siger Satine

Læs hele historien i Familie Journal, som er på gaden mandag den 8. maj 2017