Søs Egelind: Jeg kan godt hoppe på ét ben, men jeg vil helst have to

Søndag, 18. februar 2018
af Mai Christensen, Foto: Gregers Overvad
Søs Egelind vil for alt i verden ikke undvære venskabet til kollegaen, Kirsten Lehfeldt. Nu er makkeparret aktuelle med en programserie, hvor de rejser verden rundt for at finde ud af, hvad folk egentlig griner ad.
Søs Egelind er klar med ny programserie

Vi kender dem som det humoristiske makkerpar, der kan få selv den største sortseer til at bryde ud i grin - Søs & Kirsten. Nu er de to aktuelle med programmet "Søs og Kirsten - rejsen mod gode grin", hvor de to rejser verden rundt for at finde ud af, hvad folk egentlig griner ad. Vi har mødt den ene del af duoen, Søs Egelind, til en snak om humor og livslange venskaber.

Hvordan er det at have et venskab, der er så stærkt, og ovenikøbet arbejde sammen?

-Det er nok det fedeste, der findes, for vi behøver slet ikke at tale sammen. Sidste år havde vi to måneder inde i København, hvor vi spillede juleshow sammen. Det er det sjoveste, der findes, fordi vi ved lige, hvor vi skal gå hen. Det er timing og musikalitet, vi har til fælles, og så har vi en baggrund til fælles i det midtjyske muld. Sår'n du' ve' mæ' gågaden og så'rn mæ' landmålerens og så'rn byrådsmedlems-halløj. Hele det der minikosmos. Det kender vi begge to til - det kommer vi begge to af.

-Det er tit et rigtig godt udgangspunkt. Enten skal man være to poler, fra Venus og Mars, eller også have det fælles. Vi griner bare ad det samme. Punktum, fortæller hun.

Læs også: Søs Egelind - Jeg er taknemmligt for mit liv hver eneste dag

Søs Egelind: Vi kan også skændes

Kunne du forestille dig, at I ikke skulle lave noget sammen?

-Nej, fordi så ville jeg miste mit højre ben. Jeg kan godt hoppe på ét ben, men jeg vil helst have to. Vi sidder jo ikke lårene af hinanden, selvom vi bor tæt på hinanden, men vi er altid i hinandens bevidsthed. Hun er en fantastisk kammerat, og det ved jeg, at hun også vil sige om mig. Vi stoler på hinanden, og det er jo også et privilegium - det er ikke altid, man er så heldig. Og tænk så, at det ovenikøbet er en arbejdskammerat, som også er en rigtig tæt ven i nøden og ikke-nøden. Det er unikt.

-Vi er super forskellige, og det tror jeg også vil fremgå af udsendelserne. At vi oplever forskelligt, og vi tør noget forskelligt, og vi synes noget forskelligt. Det tror jeg også er med til at gøre, at det lever. Vi kan også komme op at skændes. Og så er hun jo også meget ældre end mig - hun er virkelig gammel, siger hun med et glimt i øjet.

Læs hele interviewet med Søs Egelind i ugens blad.