Stine Bruun: Jeg har holdt jul under en diskokugle

Onsdag, 11. december 2019
af Johan Isbrand, Video: Søren Lamberth
Samtlige af årets fire adventsshows på dk4 med titlen ”dk4 ønsker god jul med Servants og Santa Klaus” styres af værten Karin Strand-Holm, mens hendes gemal Klaus i front for Klaus & Servants bakker de musikalske gæster op. Duoen Stine & Martin med efternavnene Bruun og Knudsen medvirker også i deres komiske roller som Birgit og Helge. Og Birgits evige betagelse af Klaus er uformindsket.

Hvad er du optaget af lige nu?

– Hele mit optrædende liv foregår sammen med Martin, som har været min makker i 16 år, og som også er gudfar til min søn. Hele julen har vi vores juleshows i staldene i Cirkusbygningen i København, hvor vi har så meget teknik, at vi knap kan være på scenen, og derudover optræder vi blandt andet på plejehjem og i foreninger.

Hvordan skal du holde jul i år?

– Hos min mor og far, der har et træhus ved Roskilde Fjord. Selv om mit mirakelbarn er blevet større end sidste år, forstår han nok stadig ikke helt, hvad det med julen og gaverne handler om. Men jeg glæder mig til al hyggen, varmen og kærligheden.

Giv et abonnement på Familie Journal i julegave

Din sjoveste jul?

– Juleaften for et par år siden fejrede min familie hjemme hos mig, mens Martins forældre var hos ham på Nørrebro, og vores fælles ven, sangeren og makeupartisten Morten Bo, holdt jul med sin mor. Efter middagen samledes alle hos mig, og Morten medbragte en risalamande, hvoraf halvdelen var farvet neongrøn og den anden halvdel lyserød. Nu blev alle gæster bedt om at stille sig ud på badeværelset og vente, og da jeg gav dem lov til at komme ud, blev de vist ind i stuen, som var pyntet med LED-lamper, et oppusteligt juletræ og ikke mindst en diskokugle i loftet. Så blev der fejret discojul. Og nok er min mor og moster til de mere klassiske juletraditioner, men de var ved at dø af grin, da vi dansede om det særprægede juletræ.

Læs her, hvordan dansktopsangeren Michael Korup holder jul.

Hvad er det bedste ved dit job?

– At jeg er så heldig at arbejde sammen med min bedste ven. Jeg kan være ked af det eller træt, men jeg er altid glad, når vi er ude på job. Jeg elsker den energi, vi formår at skabe sammen med publikum.

Og det værste?

– Det kan være svært at få logistikken til at gå op og nå de ting, man gerne vil. Sylvester er det vigtigste i mit liv i dag, og tiden med ham bliver prioriteret højt. Når jeg optræder, er hans far, musikeren Søren Sebber, altid klar til at tage over, når han ikke selv er på job. Han og jeg bor i samme opgang, og det letter sagerne betydeligt.

Tv-vært Christian Degn elsker juledekorationer, og børns juleglæde rører ham dybt. Læs mere her.

Hvad ville du lave, hvis ikke du var i showbiz?

– Arbejde med mennesker. Jeg har et år tilbage af min uddannelse som psykoterapeut, og jeg tager den af ren interesse, og fordi jeg holder af at lære nyt. Mennesket er generelt en interessant størrelse, og psyken er det i særdeleshed. Det er ikke alle, der har brug for at gå til terapeut, men for nogle er det vigtigt at få sat nogle ord på for at kunne finde sin balance i livet.

Har du nogen sinde troet på julemanden?

– Ja. I min barndom havde min farmor rollen som julemand, og jeg syntes, det var pudsigt, at den rare mand havde samme regnbukser som farmor. Da jeg senere forstod sammenhængen, valgte jeg at lukke øjnene for den i flere år for at bevare eventyret. I nyere tid har jeg selv spillet julemanden. En veninde bad mig om at overbevise hendes datter om, at han fandtes. Det gik fint, selv om pigen bagefter betroede sin mor, at julemanden lignede tante Bruun.

Julen kræver litervis af fløde. Familie Journals Signe Fage har her fulgt flødens rejse.