Stine er pinup-pige: Nu fejrer jeg min krop

Torsdag, 17. oktober 2019
af Signe Fage Jensen Foto: Gregers Overvad
Hun går i tøj inspireret af 1950’erne, sætter sit hår og lægger makeup, der matcher stilen, og danser til jukeboxen i stuen. Stine Nyboe-Bek er gift, mor til to og en bemærkelsesværdig kvinde, som har fået sin selvtillid tilbage – og det i en sådan grad, at hun stillede op til verdens største pinup-konkurrence.

The Beatles’ sang Twist & Shout spiller fra jukeboksen inde i stuen i huset på Amager, der er fyldt med farver og herlige retro-ting, og i stuen er der også legoklodser og børnebøger. Her bor Stine Nyboe-Bek, 39 år, med sin mand og to børn på tre og et halvt og seks år.

– Ja, det kan godt være, det ser glamourøst ud udefra, men kigger man ind i mit hjem, så er det altså ikke spor glamourøst, siger hun, mens hun står midt i legoklodserne i sin grønne kjole, og hendes knaldrøde læber former et stort smil.

Stine gør ikke selv et stort nummer ud af det, men hun kan altså noget specielt. Bag hende står det tydelige bevis på det: et farvestrålende trofæ fyldt med glimmer fra den amerikanske konkurrence "Miss Viva Las Vegas: Pin Up Contest", som hun deltog i. Hun var en af 12 kvinder fra hele verden – og den første dansker nogen sinde – som nåede finalen i år, hvor hun vandt prisen for bedste hår.

Stikkeopskrift: Striber raglan sweater

Dårlig selvtillid

Det er imponerende, at Stine tog hele vejen til Las Vegas for at deltage i sådan en konkurrence, for i lang tid havde hun stort set ingen selvtillid.

– Det startede, efter jeg blev mor for første gang. Lige så meget, som jeg elsker mine børn, lige så meget begyndte jeg at blive ked af den krop, jeg havde fået. Pludselig strammede mine jeans mere, end de plejede, og jeg begyndte at føle mig forkert. Jeg tænkte meget mere over, hvordan jeg så ud, og jeg begyndte at se en masse rynker i mit ansigt. Jeg følte ikke, jeg kunne genkende mig selv mere, fortæller hun.

Sådan ønskede hun ikke at have det, så noget skulle gøres, og hun skulle have sin selvtillid tilbage.

– Jeg så meget på piger, som gik i 50’er-tøj og altid så pæne ud. Sådan ville jeg gerne se ud, for måske kunne det få min selvtillid til at stige.

Nyt tøj og selvtillid

Stine begyndte lige så stille at skifte garderoben ud.

– Jeg har altid været lidt eksperimenterende med mit udseende. Jeg kan godt lide, der sker noget. Det skal være sjovt at klæde sig på om morgenen, og det er det nu heldigvis igen. Jeg får også mange komplimenter fra andre, men vigtigst er det, at jeg nu selv føler mig smuk igen.

Den selvtillid, Stine fik af at gå i struttende kjoler og med krøllet hår, fik hende til at stille op til konkurrencen i Las Vegas – noget, hun ikke tidligere havde troet, hun kunne finde på.

– Bare tanken om at skulle stå på den scene og være med i konkurrencen var så langt væk for mig. Det turde jeg slet ikke. Men efter lidt tid begyndte jeg at overveje, hvad der ville være det værste, der kunne ske, når jeg stod på scenen. Enten ville det være, at jeg væltede, eller at jeg glemte mine ord. Og hvor slemt ville det egentlig være?

Trak på sit netværk

Hun blev enig med sig selv om, at når hun havde det sådan, så var hun nødt til at være med, og så tilmeldte hun sig. For at være en af de 12 deltagere i finalen i Las Vegas skal man enten være en af de seks, som dommerne udvælger, eller man skal komme igennem via onlinestemmer.

Da Stine fik besked om, at hun ikke var blandt de seks dommervalgte, var der kun én mulighed tilbage, hvis hun skulle stå på scenen i Las Vegas: onlinestemmer.

– Jeg hev fat i hele mit netværk og spurgte alle, jeg kender, om de ville gå ind og stemme på mig. Det var vildt grænseoverskridende at bede om det, men jeg ville det så meget. Og det lykkedes heldigvis, fortæller hun med tårer i øjnene og tilføjer:

– Ej, det må I undskylde. Jeg bliver bare så rørt, hver gang jeg tænker tilbage på, at jeg blev valgt. Det var jo helt vildt.

Læs også: Sara spring ud fra fjerne sal: Jeg følte, jeg kun var til besvær

Til Las Vegas

I februar fik Stine beskeden om, at hun var blandt de sidste seks, og i april 2019 pakkede hun sin kuffert og fløj til Las Vegas sammen med en veninde for at stå på scenen til verdens største pinup-konkurrence.

– De sidste dage gik jeg med en konstant sceneskræk, og dagen inden konkurrencen kunne jeg ikke sove. Men da jeg var færdig, tænkte jeg: ”Var det bare det? Det var jo slet ikke slemt.”

Det var bare det. Stine klarede den både uden at vælte og uden at græde. Og hun kom hjem med en pris i kufferten.

– Jeg er stolt over, at jeg gjorde det. Det er jeg virkelig. Og jeg kan mærke, at det har givet mig vildt meget selvtillid. Før konkurrencen var jeg tit bange for at gøre noget, der fik mig til at se dum ud. Men efter at jeg har stået på en scene foran så mange mennesker i Las Vegas, er jeg ikke så bange mere.

Brev til Puk: Jeg gider ikke have den kat i min have

Sjovt med farver

Det vigtigste for Stine er dog ikke, at hun ikke mere er bange for at gøre noget forkert eller den genvundne selvtillid. Det absolut vigtigste er, at hun kan lære sine børn noget af den her oplevelse og den rejse, hun har været på.

– På scenen spurgte en af dommerne mig, hvad jeg havde lært af min rejse hertil. Da måtte jeg forklare, at det mest af alt handlede om, at jeg skulle have min selvtillid tilbage, og at jeg skulle lære at elske min krop igen. Da jeg sagde det, gik det op for mig, at det også hjælper mig som mor, at jeg har lært det.

– Hvis jeg skal lære min datter at elske sig selv og turde tage nogle chancer i livet, så bliver jeg nødt til at gå forrest og være et godt eksempel. Hvis jeg siger til hende, at hun skal elske sig selv, mens hun kan se, at jeg ikke selv er glad, hjælper det ikke meget. Så selv om hele konkurrencen og oplevelsen var fantastisk, er det lige så vigtigt med rejsen dertil, og hvor meget jeg har lært.

– Det er blevet vigtigere at fejre min krop, end det er at gå op i, om mine bukser strammer, eller om min ”morrynke” i panden er blevet større. Kroppen er jo fantastisk. Den har skabt mine to børn. Det skal da fejres. Jeg gider ikke gå og pakke den væk og skamme mig over den.

– Så nu har jeg fundet ud af, at det er meget sjovere, hvis man tager en masse farver på. Det bliver jeg gladere af, og så bliver jeg også den mor, jeg gerne vil være, fastslår Stine.