Jeg gider ikke at have den kat i min have

Søndag, 15. september 2019
Af redaktionen. Ill. Birgitte Ahlmann
En kattehader er træt af, at naboens kat bruger hendes have som toilet, og beder Puk Elgård - som elsker katte - om et god råd til at slippe af med katten.
kat i have

Kære Puk

Jeg er edderspændt og for at sige det ligeud skidetræt af min nabos kat. Den skider konstant i min have, og jeg kan ikke lide den. Jeg kan ikke lide katte, men den kan åbenbart lide mig og især mine bede.

Jeg råber ad den og kyler småsten efter den, men min anden nabo siger, at det må jeg ikke, for så kan jeg få en bøde. Jeg gider simpelthen ikke at have den kat i min have, men jeg ved ikke, hvad mine rettigheder er. Hvordan kommer jeg af med det kræ?

Og lad venligst være med at sige, at jeg bare skal blive venner med katten. Det gider jeg ikke.

Kattehaderen  

Kære Kattehaderen

Katte har en suveræn evne til at udse sig mennesker, som hader dem. Jeg ved ikke hvorfor, men de har for vane at sætte kursen direkte mod mennesker, som absolut ikke bryder sig om katte.

Jeg har selv to katte og har haft katte hele mit liv. De er nogle lumske, arrogante og udspekulerede dyr, og det er lige præcis det, vi elsker dem for. Altså os, der kan lide katte.

Du har faktisk loven på din side. Ifølge mark- og vejfredsloven skal husdyrejere holde deres husdyr på egen grund. Det er deres pligt. Lige med katte kan det bare være helt utroligt svært at få dem til at høre efter. Så med loven i hånden må du gerne jage katten væk.

Jeg vil dog på det kraftigste anbefale, at du holder op med at kaste sten efter katten. Du må hverken skade eller aflive den. Selv om jeg er katteelsker, kan jeg foreslå dig at bruge vand. Katte er ikke så glade for vand, og måske en vandpistol kan afhjælpe dit problem. Det er lovligt.

Du kan også kyse den og larme med grydelåg, men jeg tror, du kan lære den at holde sig væk ved at bruge vand. Men husk lige, at det er et levende dyr.

Det kan godt være, du ikke kan lide den, og det er helt i orden. Vi kan ikke alle elske katte, men den er trods alt et dyr, og den ved ikke, at den irriterer dig så voldsomt.

Du kan også købe forskellige planter, der lugter stærkt. Det kan katte ikke lide, og du kan strø for eksempel brugte teblade rundt langs hækken. De lugter også.

Det allervigtigste og det første, du skal gøre, er dog at banke på hos kattens ejer og gøre det her til et fælles projekt. Forklar, at du gerne vil have katten ud af din have, og spørg, om I kan hjælpes ad. I en god tone og i fuld fordragelighed. Kattens ejer kan for eksempel gøre sin egen have mere attraktiv, så katten ikke behøver gå ind i din.

Held og lykke med det.

Og kunne du ikke lige prøve at blive venn…… nårh nej, undskyld. Jeg kunne bare ikke lade være.

Jeg håber, du får katten ud i god ro og orden, uden at nogen dyr eller mennesker bliver uvenner eller kommer til skade.

Bedste hilsner fra Puk