Til de unge: Få styr på festerne

Fredag, 29. januar 2010
af Redaktion
Er du ung og skal holde en stor fest for første gang? Få gode tips til, hvordan du får styr på alting, så det hele ikke løber løbsk. Er du forælder, må du også godt lade dig inspirere af de gode råd!
I stedet for at lade de unge selv tage sprut med valgte Elisas forældre at sælge vin, øl, shots og drinks. Det gik fint, men Eva indrømmer, at hun blev overrasket over, hvor meget de unge kunne drikke. Og foreslog indimellem en sodavand? Foto: Jørgen Plou
I stedet for at lade de unge selv tage sprut med valgte Elisas forældre at sælge vin, øl, shots og drinks. Det gik fint, men Eva indrømmer, at hun blev overrasket over, hvor meget de unge kunne drikke. Og foreslog indimellem en sodavand? Foto: Jørgen Ploug

Af Kurt Balle Jensen

Når der skal være fest

  • Sørg for, at der er voksne hjemme, når du holder fest! De behøver jo ikke være inde i jeres festlokale.
  • Fortæl dine venner, at det kun er dem, der er inviteret - ikke deres venner. Respekter det selv, når andre siger det samme til dig.
  • Lad være med at fortælle vidt og bredt om festen.

Til selve festen

  • Hvis der dukker nogen op uden invitation, så lad dem ikke komme ind. Hellere ballade ude end inde - og du behøver jo ikke gå ud til dem. Søg hellere hjælp hos de voksne.
  • Man har ansvar for sig selv og sine venner - også hvis man har drukket alkohol.
  • Man er en god kammerat, når man stopper en ven, som går over stregen.
  • Det er okay at være i godt humør, men man behøver ikke at genere andre.

Kilde: Folder fra SSP-samarbejdet i Århus

Her kan du blive klogere

Læs mere om unges fester med gode råd på hjemmesiden 1421 om fester og alkohol. Desuden er der kommet en stor undersøgelse om emnet i bogform, "Unge, fester og alkohol". Læs mere på Rockwoolfonden.

Læs historien om Elisa, der havde sine forældre med til sin 18-års fødselsdag:
Mor og far med til 18-års fødselsdag

Læs også:
Nogle gange råber vi højt