Tine Gøtzsche: Jeg bliver let rørt

Mandag, 4. april 2011
af Redaktion
DR1’s Tine Gøtzsche bliver en af de værter, der samler trådene, når det går løs med de kommende ugers store, royale begivenheder: den hjemlige tvil¬lingedåb og det kongelige bryllup i England
Foto: Torkel Dyrting
Foto: Torkel Dyrting

Privat

Født: 24. februar 1967 i Holstebro
Bopæl: Valby
Stilling: Studievært
Ægteskabelig status: Single
Børn: Jakob, syv år

Hvor står du i dit liv lige nu?
Midt i det. Eller måske stadig i den første halvdel, hvis jeg er heldig. Jeg er havnet i et job og på en hylde, hvor jeg gerne vil være, og hvor der er masser af variation. Og så fylder det også meget i min tilværelse, at jeg nu har et skolesøgende barn. Jakob går i 1. klasse, og jeg ønsker mere end noget andet, at han får et godt liv.

Hvornår har du sidst grædt?
- Jeg bliver let rørt og kan eksempelvis fælde en tåre over slutningen af en film, som jeg ikke engang har set fra begyndelsen. Og apropos den forestående dåb: sidst, jeg blev rørstrømsk, var faktisk, da kronprinsparret bar deres babyer ud fra hospitalet. Ikke fordi, det var Frederik og Mary, men simpelthen fordi, de helt tydeligt selv var berørte over situationen og hvor godt, det hele var gået.

Hvem har betydet mest for dig?
- Det har min søn. At blive mor har været den største transformation i mit liv. Det forandrer en for evigt, at der pludselig er et andet menneske, som i alle livets henseender er vigtigere end en selv.

Hvilken musik lytter du til?
- På min søns foranledning bliver det til en del Aqua for tiden. I det hele taget er jeg nok til den poppede side og bryder mig ikke om hård rock eller andet musik, der gør mod¬stand. Dog har jeg takket være den Bob Dylan-cd, Steffen Brandt har lavet, fået ørerne op for Dylan som en kunstner, der ikke stryger folk med hårene, men alligevel gør indtryk.

Hvad er i dine øjne det dragende ved de store, kongelige begivenheder?
- Når man laver tv om det, er det de meget lange flader, der gør det sjovt og spændende. Det er hårdt at holde sig klar i hovedet ti timer i streg, skal jeg hilse og sige! Derudover er det jo ren historieundervisning, hvor de enkelte landes histo¬rie og baggrunden for, at vi i det hele taget har monarkier, bliver rullet op. Endelig er det slet og ret bevægende og rørende begivenheder, som de fleste af os kan samles om.

Af: Johan Isbrand

Læs også
Anne Dorte Michelsen vil ikke hundses rundt med
Anne Louise Hassing - fra enspænder til social
Mathilde Norholt: Sådan er mit liv