Trine Dyrholm: Jeg har sluttet fred med fortiden

Lørdag, 28. januar 2017
af Caroline Wigdal Foto: Jacob Ljørring
Trine Dyrholm er aktuel som en af hovedrollerne, Gro, i den tredje og afsluttende sæson af ”Arvingerne”. En dramaserie om dilemmaet mellem individualisering og forpligtende familierelationer. Men også om det, man giver videre til den nye generation og om at slutte fred med fortiden.
Trine Dyrholm er aktuel som Gro i den tredje og afsluttende sæson af "Arvingerne".

Har du selv på et tidspunkt haft behov for at slutte fred med fortiden?

Ja, det havde jeg brug for, da jeg skulle igennem den sorg, det var, at miste min far. At miste en forælder fik mig til at gå igennem en fase i livet med nogle store refleksioner over, hvad jeg kommer fra og består af.

Læs også: Peter Frödin om at være den venlige dommer i "Danmark har talent"

Kan du genkende dig selv i Gro?

Jeg kan faktisk genkende mig selv i alle karaktererne. Gro er på mange måder meget anderledes end mig selv. Og alligevel forstår jeg hende. Gro går jo gerne over grænsen. Jeg kan godt lide, at hun ikke er så ”likeable”. For det er jo netop det, som gør hende sand og genkendelig. Gro er en hård negl, som gerne vil have kontrol, og det er jo ikke nødvendigvis så charmerende.

Læs også: Lene Maria Christensen om rollen Solveig i Arvingerne 3

Hvad kan vi lære af sæson tre?

Dramatik er altid noget med at lære. Men vi løfter ikke den store pegefinger, for der er ingen rigtige svar. I virkeligheden kan du ikke lære noget, men du kan forhåbentlig komme til at tænke over nogle ting og stille nogle spørgsmål i dit eget liv. Hvad det er for en tid, vi lever i? Hvad er det, som er vigtigt her i livet?

Læs også: Sådan har Sofie Linde det med at være X Factor-vært

Læs hele interviewet i Familie Journal, som er på gaden mandag den 30. januar 2017.

  • Hvad har "Arvingerne" givet Trine Dyrholm
  • Hvad er nyt for Trine Dyrholm
  • Hvad er for Trine Dyrholm det bedste ved serien