Discofest for udviklingshæmmede

Mandag, 17. oktober 2016
Af Mary Steengaard, foto: Morten Mejnecke
Der er ikke mange bænkevarmere, når Klaus fra ”Klaus & Servants” spiller op til discofest for udviklingshæmmede. Og stort set alle hundredogtyve deltagere skråler ligeledes med på alle de kendte dansktop-numre.

- Shalalalalalala - jeg er på vej til Herstedvester…

Flere hundrede stemmer synger højt og inderligt med på det velkendte hit fra 1972, og ingen bekymrer sig, om tonen lige bliver holdt helt ren.

Vi er til disco-fest for udviklingshæmmede i Medborgerhuset i Vordingborg, og legendariske Klaus fra bandet Klaus & Servants gi’r den gas fra scenen.

- Hvem kommer fra Stege?

Spørgsmålet udløser et jublende råb fra et hjørne af salen.

- Og Nysted?

Atter jubles der.

Læs også om, hvordan dansktopkunstnere blev fejret i Boxen sidste år

Latteren larmer

Flere bynavne senere kaster Klaus endnu et spørgsmål ud i salen.

- Har vi glemt nogen?

Og den største reaktion kommer, da mange i munden på hinanden gør den populære sanger opmærksom på, at lige netop DERES by endnu ikke er nævnt. Tappernøje, Ringsted, Haslev…

Latteren larmer, og efter Klaus’ erklæring om, at de bedste piger i verden da selvfølgelig findes hér i salen, bliver dansegulvet lynhurtigt fyldt til tonerne af ”Den bedste pige, du kan få”.

Fantastisk fest

- Det er tredje år, jeg kommer og optræder her, fortæller den 65-årige dansktop-sanger i pausen, hvor alle gæsterne kan få sig en puster og en kold sodavand eller en sandwich fra baren, - og jeg må sige, at det er nok de mest fantastiske fester, jeg nogensinde har underholdt til. Alle går til den og har en dejlig aften.

Læs også om udviklingshæmmede Elisabeth, der har et lykkeligt liv

Klaus har ellers et temmelig solidt grundlag at udtale sig fra, for intet mindre end cirka titusinde jobs har han spillet, siden har startede som ganske ung.

- Allerede da jeg var fem år gammel, vidste jeg, at jeg skulle være guitarist, og det har simpelthen været én lang fest gennem alle årene.

Elsker at danse

I aften er ingen undtagelse, og det vil Freja gerne udtale sig om, efter hun på grund af varmen lige sår smidt skoene, der ellers matcher fint til den flotte, sorte blondekjole.

- Det er en FED aften, og det allerbedste er at danse til Klaus’ musik, griner den 16-årige pige.