En rigtig familiesport

Tirsdag, 5. juli 2016
Af Kurt Balle Jensen, foto: Jørgen Ploug
Da 18-årige Dennis Holm faldt for 16-årige Susanne, var han nødt til at begynde at interessere sig for heste, for Susanne var en rigtig hestepige.

– Vi havde tænkt os at køre en tur i skoven. Det gør vi jo så tit her i familien, siger Dennis Holm. Han er ved at spænde de to fjordheste for kørevognen, og et par meter derfra er Susanne ved at få ponyen Tinke spændt for en mindre vogn – med god hjælp fra pigerne Victoria og Elisabeth på 4 og 8 år. Så går turen stille og roligt ad den fynske landevej på vej mod skoven.

Hele familien er med

Familien Holm fra Søllinge ved Ringe er en rigtig hestefamilie, for Dennis dyrker hestesport og konkurrerer i hestevognskørsel. Han har netop fået at vide, at han skal deltage i DM senere på året, og inden da skal der trænes rigtigt meget. Det er familien kun glad for. Når der trænes kondition, foregår det nemlig med længere ture ud i naturen, og så er hele familien med.

Læs også om de franske heste, der pløjer sønderjysk muld

– Ja, og nogle gange har vi smurt madpakker, som vi så sidder og spiser ved en lille sø, fortæller Elisabeth, mens hendes mor nikker smilende.

Ægte hestepige

Dennis er 34 år og elektriker, Susanne er et par år yngre og social- og sundhedsassistent. De mødte hinanden på et diskotek i Ringe, da Dennis var 18 og Susanne 16 år. Dennis fandt hurtigt ud af, at der var der noget, han måtte vænne sig til.

Læs også om Jens Fransen og hans haflinger-heste, der tilbyder naboerne på Samsø at udføre markarbejde

– Hun havde en hest, og det tog meget af hendes tid. Så hvis jeg ville være sammen med hende, måtte jeg jo hjælpe til i stalden og sådan.

Helt solgt

Dennis lånte en hest hos et par, der brugte heste til konkurrence i pløjning, og som også konkurrerede i hestevognskørsel. På den lærte han at ride, og da han blev præsenteret for hestevognskørsel, skete der noget.

– Jeg var helt solgt. Det var i 2001, et års tid efter, jeg havde mødt Susanne. – Og nu er vi på vej til Danmarksmesterskaberne!