Her rækker vores penge langt

Tirsdag, 26. juli 2016
Af Ole V. Hansen, foto: Jeronimo Alba
Winni og Johnny Birch fra Sjælland har knoklet, siden de var store børn, og de har altid været sparsommelige. Nu nyder de at kunne spare på overtøjet.

Måske er det lige i overkanten at påstå, at man kan lægge til side til alderdommen ved at springe frokosten over. Ikke desto mindre er de sparede måltider med til at dække udgifterne, når ægteparret Winni og Johnny Birch op til flere gange i det køligste halvår siger farvel til hjemmet i Lundby tæt på Vordingborg og forkæler sig selv under lunere himmelstrøg. Sjældent under fire uger ad gangen.

Aldrig tid til frokost

Det lyder som vild luksus, men langtidsferier er blevet mere almindelige end nogensinde, og især Costa del Sol – den spanske solkyst – får som i Winni og Johnnys tilfælde danskerne til at hoppe på flyet og efterlade overtøjet hjemme i skabet.

Læs også: 3 tips til planlægning af en langtidsferie

Hjemme i Danmark drev ægteparret Birch i mange år et lille engrosfirma i Kødbyen i København. De havde blot to ansatte, og dagligdagen var simpelthen så travl, at de ofte lod frokost være frokost.

– Vi havde aldrig tid til at spise, ler 71-årige Winni, som altså i dag kan tillade sig at bruge de mange års opsparede kostpenge.

Trives bedst i varmen.

- Jeg vil ikke sige, at den danske vinter ligefrem gør os deprimerede, men vi har det ikke godt med den lange, mørke tid, indrømmer Johnny.

Her sydpå lader parret sig til gengæld ikke gå på, når vejrudsigten står på ”Costa del Overskyet”, og et par regnvejrsdage truer.

Så kan man mildne en eventuel hjemvé på et af de små, danskejede ”listige steder”.

Læs også om familien Kristoffersen, der holdt ferie på en tømmerflåde