3 tips til planlægning af en langtidsferie

Mandag, 25. juli 2016
af Redaktionen i samarbejde med NILLES Rejser og Kulturrejser Europa. Foto: AOP.
Når frosten begynder at sætte ind herhjemme, findes ikke noget bedre end at kunne stikke af til sydens sol og varme - og når du nu er afsted, så kan du jo ligeså godt blive et par uger længere... Læs vores 3 tips til en langtidsferie her!
En langtidsferie er for livsnydere og andet godt folk

3 tips til din langtidsferie

Hvis du er så heldig at kunne rejse i tre eller fire uger denne vinter, er det ikke uden betydning, hvilket sydlig rejsemål du vælger. De tre faktorer, som du skal gå efter, når du vælger din destination, er:

Læs også:
Musikoplevelser med Hansi Hinterseer i Alperne

1. Masser af sol

Når vi rejser på langtidsferie, gør vi det oftest om vinteren, hvor priserne er lavest, og hvor vi trænger mest til sol og varme. Vil du sikre dig, at solen skinner der, hvor du rejser hen, skal du gå efter de områder i Europa, som er mest fordelagtigt placeret i forhold til varme vinde og havstrømme.

Favoritter
Vores favoritter i Spanien er Andalusien, Costa Blanca og klassikeren Mallorca. Vil du hellere til Portugal, er Madeira, Algarve og Lissabonkysten skønne steder med varme og masser af solskinstimer. Links til rejserne ser du længere nede.

Læs også:
Sæt vinteren på pause

Strandpromenaden i hyggelige Puerto Sóller, Mallorca. Foto: AOP.

2. Lave leveomkostninger

Med langtidsferier gælder tommelfingerreglen, at rejsens pris pr. dag falder, jo længere tid du er afsted. Omvendt vil der så følge flere restaurantbesøg, men heldigvis er leveomkostningerne i Sydeuropa generelt lavere end i Danmark - dog kan priserne i storbyerne minde om de danske.

Læs også:
Her rækker vores penge langt

3. Gæstfrit folk

Vælg et rejsemål, hvor de er glade for turister, for ellers kommer 3 uger hurtigt til at føles som lang tid. Spanien har tradition for gæstfrihed og store armbevægelser, og i Portugal er de stolte af deres kultur, køkken og historie, som de hellere end gerne deler med besøgende.

Nyd de lokale specialiteter. Foto: AOP.

Rejser du fra København, tilbyder Kulturrejser Europa disse langtidsferier:

Rejser du fra Jylland, tilbyder NILLES disse langtidsferier:

Vil du hellere til Italien?

Sorrento, lige syd for Napoli i Italien, er et gudsbenådet område, hvor du, ifølge italienerne selv, finder landets smukkeste kyststrækning. Et 3-ugers afslappende ophold på disse kanter giver god energi - og oplevelser for livet.

Klik her for at se og læse mere om langtidsferien i Sorrento »

Ved stranden i Sorrento, Italien. Foto: AOP