I Toscana har Søren Bundgaard fået sine drømme opfyldt

Lørdag, 11. juni 2016
af Johan Isbrand, Video: Søren Lamberth
Musikproduceren Søren Bundgaard og hans kæreste Helle Dalgaard slog sig for tre år siden ned i det idylliske Toscana. Musikken er fortsat Melodi Grand Prix-kongens primære beskæftigelse, men han pusler også med andre ting.

Søren Bundgaards og kæresten Helle Dalgaards hus ligger bogstaveligt talt på et bjerg seks kilometer fra byen Barga. Man kommer dertil ad en smal vej, der sine steder kun er en sti af grus, og som med lethed kan gøre det af med en bil, der ikke er terrængående. Vejen har været markant bedre end i dag, men blev for et par år siden delvis ødelagt af voldsomme regnskyl og jordskred.

– Tidligere gik den endda forbi vores hus og helt til den nærmeste landsby, Molazzana, hvor Helle handler ind tre gange om ugen. I dag må vi gå dertil. Det tager omkring 15 minutter, fortæller manden bag utallige Melodi Grand Prix- og dansktoptræffere gennem fire årtier.

– Huset er 250 år gammelt. Da vi så det første gang, havde der ikke boet nogen her i 25 år, og der gik høns rundt herinde, siger han og kigger sig rundt i husets tidligere kostald, som nu er bygget om til musikstudie.

Bestil din rejse til Toscana her.

– Der gik nemlig en fyr og passede på huset for den daværende ejer. Han havde selv boet her som barn, og nu havde han høns, duer og kaniner gående her. Vi købte huset som vores primære bolig, hvilket indebar, at vi skulle flytte permanent ind i løbet af halvandet år. Det nåede vi, og nu her vi snart boet her i tre, siger 60-årige Søren.

Du kan læse hele interviewet i Familie Journal nummer 24, der kan købes fra den 13. til den 19. juni 2016, men først kan du nyde nogle glimt fra Søren Bundgaards Toscana-liv i den lille film ovenfor.

Læs her om dansktopsangerinden Lotte Riisholt, der er aktuel med sit første countryalbum.