Ikke to af Kåre Quists arbejdsdage er ens

Lørdag, 23. april 2016
af Johan Isbrand, Foto: Jacob Ljørring
TV-Avisens Kåre Quist har i år for anden gang fået prisen som Årets mandlige nyhedsvært i Billed-Bladets TV-GULD. Familie Journal har haft en lille snak med ham.
Kåre Quist fra TV-Avisen er i 2016 for andet år i træk blevet kåret som årets mandlige nyhedsvært i Billed-Bladets TV-GULD

Hvad er du optaget af lige nu?

– Et arbejde, der aldrig er ensformigt. Sagt med en lidt fortærsket vending er der ikke to dage, som er ens. Og et godt billede på bredden er de tre vidt forskellige situationer, jeg var ude i på bare tre uger: På aftenen for ”X Factor”-finalen var jeg vært for årets mest sete TV-Avis, hvor mere end dobbelt så mange som normalt kiggede med. Det er typisk efter sådan en begivenhed, at jeg oplever, at også skolebørn har styr på, hvem jeg er, fordi børnefamilierne er med som seere. Derudover har jeg sammen med Tine Götzsche dækket dronningens hofbal, hvor det mest handler om kjoler og godt humør. Jeg elsker det, fordi jeg får oplevet mig selv og kollegerne i anderledes roller, og det er et velkomment afbræk fra finanslovsforslagene, rædslerne og truslerne. Og meget apropos blev jeg med 15 minutters varsel sendt til Bruxelles, da terroren slog ned i byen. Så har vi været rundt i alle hjørnerne af paletten.

Her kan du læse om en anden aktuel tv-vært, Michael Robak.

Hvordan føles det at blive kåret som årets mandlige nyhedsvært?

– Ud over at det er et personligt skulderklap, er prisen i mine øjne også den fineste af alle, fordi det så at sige er folket, der har stemt. Og det i en tid med Netflix og et væld af andre tilbud. Det er næsten rørende. I og med at det er anden gang, jeg får prisen, er jeg nu sikker på, de mener det. Desuden er det en bekræftelse på, at TV-Avisen er for alle. Jeg ser det som min fornemste opgave ikke at blive en del af et lukket kredsløb bestående af politikerne på Christiansborg og journalisterne i København og omegn.

Hvad gør du, når du skal slappe helt af?

– Det er afslappende ikke at have planer eller noget, der skal nås. Som i påskeferien, hvor jeg havde seks dage med min kone og søn, hvor det bare handlede om at gå en tur ved havnen, spise en is eller simpelthen gå i haven og rive nogle sækkefulde blade sammen. Det er fedt, men efter en uge glæder jeg mig til at komme på arbejde igen.

Læs om "X Factor"-værtinden Sofie Linde her.

Hvad ville du være, hvis ikke du var blevet tv-vært?

– Frem til og med gymnasiet drømte jeg om at blive professionel fodboldspiller. Det dæmrede faktisk urimeligt sent for mig, at det nok var en anden vej, jeg skulle. Men sproget er jo min stærke side, så var jeg ikke blevet journalist, var jeg formentlig havnet på et reklamebureau, hvor jeg sad som en halvstuderet røver og skrev reklametekster.

I Familie Journal nummer 17, der ligger i kioskerne fra den 25. april til den 1. maj, kan du ydermere læse, hvor Kåre har mødt sin kone, Tine Røgind, og hvad hans svigerfar driller ham med.

Se alle årets tv-prisvindere her.