Jarl Friis-Mikkelsen har aldrig haft en plan

Tirsdag, 28. februar 2017
af Johan Isbrand, Foto: Søren Lamberth
På lørdag går live-showene i luften i TV 2's "Danmark har talent", hvor Jarl Friis-Mikkelsen endnu en gang brillerer på dommerholdet. Vi har talt med den 65-årige multikunstner, der endda viser sig at rumme kunstneriske sider, kun de færreste indtil nu har haft kendskab til.
Jarl Friis-Mikkelsen har aldrig haft en plan

Hvad er du optaget af lige nu?

– De kommende liveshows på TV 2. Der er store forventninger og en fantastisk stemning. Deltagerne er rykket op i en anden klasse og et skridt videre mod præmien på 250.000 kr., hvis de ellers har udviklet sig fornuftigt. Det er lidt som en eksamen.

For første gang har værterne også kunnet sende deltagere direkte videre med ”den gyldne buzzer”. Hvordan har det været?

– Jamen det har da været dødirriterende! Sådan et par lømler kan da ikke administrere at have fri adgang til sådan et redskab. Den slags kræver uendelig stor fornuft.

Hvad gør du, når du skal slappe helt af?

– Jeg maler. Det har jeg gjort i 25 år, og nu er jeg så småt ved at finde min egen stil, så der er ikke just tale om nogen tidlig opblomstring af talent. Jeg har også kun udstillet mine værker ved enkelte lejligheder. Jeg har simpelthen været for genert til det. Og åbenbart heller ikke haft behovet.

Felix Smith er vært på "Danmark har talent". Læs om ham her.

Hvad er dit bedste råd til et ungt menneske, der vil lave de samme ting som dig?

– Vælg det, du helst vil. For mit vedkommende har der ikke været en plan. Tingene har valgt mig. Jeg læste dansk på universitetet som ung, og drevet af udsigten til en stor studiegæld begyndte jeg at lave radioindslag til DR. Og så tog det ene det andet.

Mød Andreas Bo, der netop har taget hul på ny turné.

Der er flere underholdende guldkorn fra "Jarlen" i Familie Journal nummer 9, som kan købes i kioskerne fra den 27. februar til den 5. marts. Her kan du få at vide, hvilken kulturoplevelse, der har gjort størst indtryk på ham på det sidste samt høre om hans bedste barndoms- og ungdomsoplevelser. Og det er ikke kedelige svar, der kommer fra medieveteranens mund!

Kirsten Siggaard har fået sin slægt endevendt. Læs mere her.