Krammebamser søger nye hjem

Tirsdag, 22. december 2015
Greta Johannsen
Jeanette samler på bamser, men ikke til sig selv. Hun sørger tværtimod for, at udsatte børn over hele Danmark får en ny bedste ven.

Jeanette er aldrig helt alene hjemme i huset i Skanderborg. De sidste to år har hun delt pladsen med 6000 små og storebamser, men lige nu er der lidt tomt – i de sidste måneder inden jul har Jeanette nemlig sendt 2500 bamser videre ud i verden til glæde for børn. der mangler en krammebamse, og dem er der faktisk mange af.

-For nogle år siden hørte jeg nogle børnefamilier snakke om, at de havde alt for mange bamser, som børnene nu var vokset fra, og hvad skulle de stille op med dem? Så tænkte jeg, at der da måtte være en masse børn, der ikke havde nogen bamser, de kunne kramme, så det måtte jeg gøre noget ved, siger Jeanette.

Bamser går i fængsel

Sådan er det tit med Jeanette. Hun er en kvinde med mange ideer og evner. Hun arbejder på kontor, en del af fritiden maler hun, og resten af tiden er hun i bamsernes verden, og det er blevet det, hun virkelig brænder for.

- Der sidder mange syge børn rundt om på hospitalerne og har brug for at kramme en bamse, når det hele bliver lidt for meget. Derfor har jeg givet bamser videre til børn på hospitaler, børnehjemsbørn og børn på krisecentre. Faktisk skaffer jeg bamser til alle mulige børn, der er udsatte på en eller anden måde. Efterhånden har jeg også fået nogle gode sponsorer, der har givet helt nye og ubrugte bamser til kræft syge børn på forskellige sygehuse i Danmark, siger Jeanette

Mange af bamserne flytter også ind på i de danske fængsler – Jeanette er nemlig bamsesponsor for "Afsavn", hvor børnene får mulighed for at lege med en bamse, når de besøger deres pårørende i fængslet.

Læs mere om bamser til indsattes børn

Bamsefri jul

Derfor sidder der nu flere tusind glade børn rundt omkring i Danmark og krammer hver deres bamse. Imens sidder Jeanette i sin gode stol og hviler hænderne, for det er et kæmpearbejde at pakke flere tusinde bamser ind og sende dem af sted. Det er heller ikke en opgave, hun bliver rig af, hun tjener ikke selv på det, men heldigvis bliver udgifterne dækket af andre frivillige og de børnefamilier, der giver bamser videre..

Lige nu er der lidt tomt i huset, men Jeanette ved, at det snart er slut med julefreden - der er flere bamser på vej, og det glæder hun sig til.

- Der er stadig mange børn, der har brug for en kær ven, og så længe der er det, bliver jeg ved med at samle bamser og send dem videre i systemet. Det bør være en menneskeret at have sin egen krammebamse, siger Jeanette.

Har du også en bamse eller tre til overs, kan du sende dem til Jeanette. Læs mere om Jeanette og hendes projekt på Facebook siden ”Alle børn har brug for en KRAMME BAMSE”

Læs mere om Helens bamsemuseum